Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Сидеров: Време е Симеонов да се оттегли от властта заради всички поразии

OFFNews 03 септември 2018 в 18:08 4042 0

"Мисля, че след всички поразии, които направи Валери Симеонов в изпълнителната власт, е време да се оттегли от нея".

Това написа във Фейсбук съпредседателят на "Обединени патриоти" (ОП) Волен Сидеров по адрес на колегата си Симеонов. Отношенията между двамата са обтегнати от месеци, а последния повод за напрежение е изказването на вицепремира, че иска промени в ръководството на парламентарната група на ОП, чийто лидер в момента е Сидеров.

"Не може един човек с комплекси на командир на поделение да си играе с правителството, държавата, политическите сили и парламента. Цялата пресконференция на НФСБ бе подчинена на това аз да не съм председател на групата на патриотите", коментира лидерът на "Атака".

Според Сидеров поведението на Симеонов "отново издава стар комплекс". "Крайно време е и премиерът да се произнесе категорично за изнудванията на Валери Симеонов", добавя той.

Днес премиерът събира коалиционните партньори във властта, за да обсъдят оставките на министрите на вътрешните работи Валентин Радев, на регионалното развитие Николай Нанков и на транспорта Ивайло Московски. Очаква се на срещата да бъде повдигнат и въпросът как ще работи занапред управляващата коалиция.

След тридневно съвещание на ръководството на НФСБ по-рано днес вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че засега остава във властта, но постави условия. Симеонов събра партията си, за да обсъдят дали да останат в коалицията, след като премиерът Бойко Борисов обяви, че иска оставките на Радев, Нанков и Московски, но без предварително да се е консултирал за това с коалиционните си партньори от "Обединените патриоти".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!