Quantcast

Сидеров: Какъв бюджет като сме в колониално робство

Нели Чолашка Последна промяна на 14 ноември 2013 в 10:38 5357 10

Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС
Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС

 

Какъв бюджет обсъждаме, след като държавата ни е в колониално робство, обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров при дискусията за Бюджет 2014 г. преди гласуването на първо четене от депутатите.

Той обяви, че "Атака" няма да подкрепи предложения от правителството бюджет, но това едва ли ще попречи на приемането на документа. Проблем щеше да има, ако националистите не се бяха регистрирали за заседанието. 

Не на МВФ, не на колониалното робство, обяви Сидеров. По думите му, откакто България е в борд държавата ни няма централна банкса БНБ се е превърнала в чейндж бюро.

"От 1997 г. сме поробена държава, тоест нямаме право да решаваме сами какво да правим с икономиката и финансите си. Ние  сме в рамките на една колониална схема и не можем да определяме какво да правим със собствената си икономика.

Според него това е причината да се обсъждат едни 19 млрд. лв. (бюджетът за следващата година), които са крайно недостатъчни.

"30 млрд. лв. са чистите приходи на монополите, на чуждестранните вериги - супермаркети, молове, телефоните ЕРП-тата и бензиностанциите. 30 млрд. лв. годишно те изпомпаха от България, а ние тук се караме за 19 млрд. лв.", коментира още Сидеров.

Той обяви, че няма да коментира бюджета на БАН, защото е срамен - дават се пари само за парно и ток, а за научни изследвания пари не се дават от години.

В изказване преди Сидеров лидерът на ДПС Лютви Местан пак обърка репликата, с която бившият финансов министър Симеон Дянков нарече работещите в БАН и отново ги нарече "синодални старци" вместо "феодални старци".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.11 2013 в 12:56

Сидерака пак се изака!

14.11 2013 в 22:26

Радвайте се, че пратихте Костов "в политическото небитие" и Сидеров да носи ибрика на Местан, слушайте го, следвайте го, и ще стигнете далече. И блазе на тези, които са по-надалеч.

14.11 2013 в 14:13

Ех, вие момчета заблудени! Това, че Сидеров е с хулигански наклонности не му пречи да е наясно с пазарния фундаментализъм, от който вие изглежда хал-хабер си нямате. Това, че върши глупости на улицата, не означава, че говори глупости в Парламента.

Научете се да различавате просото от плявата. Трябваше да ви направи впечатление, че когато той говореше за българската икономика, в пленарната зала цареше грабна тишина и всички депутати го слушаха с най-голямо внимание - и отляво и отдясно и в центъра. Те са достатъчно интелигентни за да разбират, че той подложи на задълбочена и смислена критика икономическия модел в страната. Показателно е, че след изказването му нямаше нито една реплика, защото не бяха подготвени по трудната тема за смяна на икономическия модел.

Вие чували ли сте за скандинавски икономически модел? Знаете ли какъв е процента на държавната собственост в Германия, Франция и другите развити страни? Чували ли сте за неолиберализъм на богатите държави и икономически протекционизъм на развиващите се страни?

Първо прочетете за тези понятия и тогава критикувайте Сидеров.

Да сте живи и здрави!

14.11 2013 в 12:07

Зад този и доган/местан няма никакви турци (колкото и да се опитват да заблуждават с това наивниците). зад тях стои русия.
И тука ще се ъглася със сидеров, че държавата ни е в колониално робство - от ссср/русия.Разпродадена на руски компании - черноморието, бтк, лукойл, булгартабак, криминалните банки, ...

14.11 2013 в 11:55

Много си прав,ако има някъде монопол,то това е в държавния сектор. Печалбата на ЧЕЗ от 100лв. сметка е незначителна. 90% от сумата отива в НЕК. Толкова ли е глупав тоя народ,че не разбира,че го лъжат бе....

14.11 2013 в 11:36

Тоя чака турците да дойдат. Обещали са му да го направят валия(областен управител). Затова е застанал в предно наведено положение спрямо Доган/Местан

14.11 2013 в 11:20

На тоя глупак няма ли кой да му затвори устата най-после.
Нито едно от изброените "супермаркети, молове, телефоните ЕРП-тата и бензиностанциите" не е монопол!
Монопол е НЗОК, БЕХ, БДЖ и там се краде най-много!
Но боклукът си е боклук, набарал си е пазарната ниша да му плащат да бълва врели не кипели на простия народ и това е, ни повече, ни по-малко.

14.11 2013 в 11:20

Сидер-ага мечтае да ни върне в лоното на Русия. Няма да стане, смешнико-еничар! :)
ОСТАВКА!

14.11 2013 в 11:17

Представяте ли си,че тоя ИДИОТ, е против МВФ. На всичкото отгоре е против свободната стопанска инициатива,той е против КОНСТИТУЦИЯТА! Тоя изрод мръсен спекулира с глупостта на хората и иска да ни върне 40г. назад с планова икономика. Бахти простака скапан... Всичко държавно фалира,защото държавата не е добър стопанин и се краде от нея. Тоя иска да национализира частния бизнес и да го окраде,пред предлог,че печалбата ще остане в държавата. Долна твар крадлива и комунистическа!

14.11 2013 в 10:44

Куче, което лае не хапе.
Лошото е, че подбужда други кучета, които хапят, а започнат ли тези кучета да хапят от нещастната ни полуразпаднала се територия нищо няма да остане, и на граничната бразда трябва да се сложи надпис:
"Внимание, пълзящ националсоциализъм!!!"