Сидеров и неговите активисти се опитват да влязат в БНТ

OFFNews 04 октомври 2019 в 18:43 10684 2

Актвисти на "Атака" и служители на "Алфа ТВ", партийната медия на "Атака", се опитват да влязат в БНТ.

Те настояват Волен Сидеров да участва в "Панорама" тази вечер и за оставката на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.

От "Панорама" са информирали "Атака" за решението на Управителния съвет на БНТ Сидеров да не бъде допускан до участие в предавания на държавната телевизия и са им дали право да изпратят друг свой представител.

Скандиранията на активистите на "Атака" пред входа на БНТ продължиха близо пет часа. 

Пред камерата на партийната си телевизия Сидеров тази вечер обяви, че Кошлуков нямаше да стане генерален директор на БНТ, ако не беше работил и в "Алфа" (в документите, с които кандидатства за генерален директор на БНТ, Кошлуков беше записал, че е бил и програмен директор на "Алфа" - б.р.)

По-рано днес ЦИК обяви, че глобява Сидеров за нарушение на условията и реда за провеждане на предизборната кампания - заради скандалното му поведение в предаването "Референдум".

Междувременно лидерът на "Атака" се оплака до ЦИК за това, че не го допускат да участва в предаването "Панорама". Той настоява комисията да задължи БНТ да го допусне до участие.

От ЦИК обаче отговориха, че нямат отношение по прекратяване на споразумението между БНТ и "Атака" за местния вот, защото не са страна по договора и медията сама трябва да уреди отношенията си с партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови