Ще стане ли Марияна Николова вицепремиер? Парламентът гласува днес оставката на Валери Симеонов

OFFNews Последна промяна на 21 ноември 2018 в 08:07 3719 0

Ще стане ли началничката на кабинета на подалия оставка Валери Симеонов вицепремиер на негово място? Отговорът ще дадат депутатите, които ще започнат работния си ден с гласуване на проекта за решение за освобождаването му и назначаването на Марияна Николова.

Проекторешението за назначаването ѝ на поста вицепремиер по икономическата и демографската политика е внесено от Министерския съвет.

Промените в кабинета са без санкцията на съпредседателя на "Обединените патриоти" Волен Сидеров.

Кандидатурата ѝ предизвика петчасови дебати, както в малката коалиция на Обединените патриоти, така и в голямата коалиция.

Николова е юрист. Вписана е към Софийска адвокатска колегия. Заемала е различни експертни длъжности в държавната администрация. От средата на юни 2015 г. до 2017 г. е ръководител на отдел „Договорно-правен и правна защита" в „Национална електрическа компания" ЕАД.

Преподавател е по структура на администрацията и административен процес в Института по публична администрация към Министерския съвет. От май 2017 г. е началник на политическия кабинет на Симеонов.

Валери Симеонов подаде оставка на 16 ноември след протести на майки на деца с увреждания, които той нарече "кресливи жени с уж болни деца". Очаква се той да направи изявление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови