Руското посолство се подигра на изгонения шеф на разузнаването

Ако сте склонни да обвинявате в несполуките си руски спецслужби, удивително е как с толкова несериозен и непрофесионален подход изобщо успяхте да работите в такива важни за държава ведомства, казват от мисията

OFFNews 18 юни 2021 в 17:11 12900 1

Посолството на Русия у нас излезе с унищожителен коментар на твърденията на отстранения шеф на Държавна агенция "Разузнаване" Атанас Атанасов, който провидя дългата ръка на Кремъл в изгонването си. В подигравателен тон от мисията обясняват на фейсбук страницата си, че "за пореден път ставаме свидетели на забавно поведение на загубили постовете си български длъжностни лица, които обясняват своите оставки с нищо друго освен коварни интриги на "дългата ръка на Кремъл".    

"Уважаеми господа, за какви ги мислете гражданите на България, ако смятате, че в тези плоски клишета някой все още би могъл да повярва? Ако сте склонни да обвинявате в несполуките си руски спецслужби, удивително е как с толкова несериозен и непрофесионален подход изобщо успяхте да работите в такива важни за държава ведомства", посочват от посолството.

И допълват: 

"Що се отнася до вашата уж "успешна борба с руски шпиони", която съществува само в болните ви фантазии и безсъдържателни изявления в медии и се свежда към изгонване на дипломати от София и Москва, тук по-скоро става дума за героическата борба срещу здрав смисъл, в която еднозначно печелите."

Има и напомняне, че Русия е отговорен, равноправен и конструктивен партньор, който не се занимава с груба намеса във вътрешните работи и с прокарване на своите интереси с помощ на съмнителни санкции.

"Стигаме до извода, че някои просто нямат смелост да признаят, че всички тези антируски нелепици не принасят на България нищо добро", заключават от мисията.

Постът е на български, следва и превод на руски.

Днес Атанас Атанасов официално се раздели с поста си начело на разузнаването. В "Държавен вестник" бяха публикувани два указа на президента Румен Радев. С единия Атанасов е освободен от поста, а с втория на негово място се назначава Антоан Гечев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови