Борисов предлага Румяна Бъчварова за вътрешен министър (видео)

Обеща да смени Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев

Нели Чолашка Последна промяна на 05 март 2015 в 10:39 7157 31

Министър-председателят Бойко Борисов

За да спрат спекулациите, ще предложа вицепремиера Румяна Бъчварова за вътрешен министър.

Това обяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който изненадващо се появи в парламента, за да обясни лично на депутатите какво се случва в правителството след оставката на вътрешния министър Веселин Вучков.

Премиерът се надява, че и от ГЕРБ, и от Реформаторския блок ще оценят факта, че слага начело на МВР, който дава гражданското начало. ота начело на МВР.

"Основната ми цел е част от парламента да бъде спокойна, че няма да има пак ченгеджийски номера – Лиани, Галерии, Червеи, Маймуни и всичко оостанало", каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов уточни също, че е дошъл в парламента да обяви името на новия вътрешен министър, за да спрат спекулациите. "Като слушам какви имена се предлагат и какво се говори...", коментира министър-председателят.

От Реформаторския блок обявиха, че ще подкрепят номинацията на Бъчварова, от Патриотичния фронт обаче бяха доста по-резервирани. От изказването на съпредседателя на ПФ Валери Симеонов така и не стана ясно каква е позицията им. От опозицията, в лицето на БПС, демонстрираха, че са крайно скептични относно възможностите на Бъчварова да се справи с ресора.

По време на изказването си премиерът Борисов обяви още, че ще поиска оставките на главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и шефа на ДАНС Владимир Писанчев.

"Аз утре ще дойде в парламента, ще обявя оставките Лазаров и Писанчев, ще им благодаря за това, че 3-4 месеца работиха лоялно и почтено, с добри оценки от чуждите партньори", заяви Бойко Борисов.

Премиерът призова партиите, които са се подписали под коалиционни и други споразумения да са в пленарна зала. „За да не се налага тези колеги да ни подкрепят”, обърна се Борисов към ДПС и допълни: "това е нестабилността на правителството, а не Писанчев и Лазаров". 

Той призова Лазаров и Писанчев да депозират оставките си днес до края на деня при него и уточни, че следващата сряда те ще бъдат обсъждани и гласувани на заседанието на Министерския съвет.

Министър-председателят призна, че вчера са го изкарали от равновесие с говоренето за задкулисие и заиграване с ДПС.

Борисов отново изрази разочарованието си от факта, че именно във вчерашния ден, когато в София бяха шефът на ФБР Джеймс Коми и президентът на Азербайджан Илхам Алиев, Вучков е избрал да подаде оставка.

Борисов демонстрира, че е сърдит на вътрешния министър в оставка, че е изместил новината за шефа на ФБР и посещението на президента на Азербайджан.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.03 2015 в 01:12

Четете и сравнявайте!
"...— Когато преди години Боконон и Маккейб взеха властта в тая нещастна страна — обясни Джулиън Касъл, — те изхвърлиха свещениците. След това Боконон с цинична лекота създаде нова религия.

— Знам.

— Когато стана ясно, че нито някое правителство, нито икономическите реформи ще направят хората по-малко нещастни, религията се оказа единственият реален инструмент на надеждата. Истината бе враг на народа, защото бе ужасна. И Боконон посвети живота си на това да снабдява хората с все по-сполучливи лъжи.

— И как е станало, та са го обявили извън закона?

— Той сам си го измисли. Поиска от Маккейб да забрани религията му, а него самия — да постави извън закона, за да придаде на религиозния живот на хората повече жар и повече усърдие. Между другото той написа стихотворение на тази тема.

И Касъл издекламира следното стихотворение, което не е включено в „Книгите на Боконон“:

И казах „довиждане“ на властта,

като й обясних защо:

истински добрата религия

е особена форма на предателство.

— Боконон предложи да се въведе и куката, най-подходящото за бокононистите наказание. Беше видял такава кука в стаята на ужасите в музея на Мадам Тюсо. — Касъл подмигна зловещо. — За колорит.

— Много хора ли умряха на куката?

— Отначало не, съвсем не. Отначало всичко беше само на думи. Хитро разпространяваха слухове за екзекуции, но никой не познаваше хора, екзекутирани на куката. Маккейб си прекарваше времето чудесно, в кръвожадни заплахи срещу бокононистите — а бокононисти бяха всички.

Самият Боконон пък се оттегли в едно уютно кътче в джунглата, за да пише и се моли всеки ден, и да яде вкусните неща, които носеха учениците му.

Маккейб имаше обичай да организира безработните — или, иначе казано, всички хора на острова, — за да преследват Боконон. Големи преследвания падаха. Горе-долу на шест месеца Маккейб триумфално оповестяваше, че Боконон е обграден от стоманен обръч, който безмилостно се затяга около шията му.

След това водачите на този безмилостен обръч тичаха да докладват на Маккейб, до немай-къде смаяни и объркани, че Боконон е направил невъзможното.

Той се измъкнал от обкръжението, изпарил се и щял да продължи да проповядва. Чудо!

— Маккейб и Боконон обаче не успяха да повишат жизнения стандарт, както се казва — продължи Касъл. — В действителност животът си оставаше кратък, и животински, и груб.

Но хората вече разполагаха с нещо извън ужасната истина. Живата легенда за жестокия тиранин в града и благия светец в джунглата растеше и с нея растеше и щастието на хората. Те станаха щатни актьори в пиеса, която можеха да разбират и на която бяха в състояние да се възхищават.

— И така, животът стана произведение на изкуството — отбелязах в почуда аз.

— Да. И там е трагедията.

— Защо?

— Драмата се отрази много тежко на душите на двамата главни актьори Маккейб и Боконон. Като младежи те много си приличаха — наполовина ангели, наполовина разбойници.

Пиесата обаче изискваше Боконон да забрави разбойничеството, а Маккейб да забрави, че е бил ангел. И като се трудеха за щастието на хората, Боконон и Маккейб платиха страхотна цена — Маккейб позна агонията на тиранина, а Боконон — мъченията на светеца. Тогава и двамата се побъркаха.

Касъл сви показалец.

— Именно тогава започнаха наистина да окачват хората на куки.

— Но Боконон не го уловиха, така ли? — попитах аз.

— Чак дотам побъркан Маккейб не беше. Той никога не започна сериозно да търси Боконон. Иначе би било лесно.

— И защо не го залови?

— Маккейб все още имаше акъл в главата си, за да разбере, че без светеца, срещу когото водеше война, самият той няма нищо да струва. „Папа“ Монсано също.

— И хората продължават да умират на куката?

— Като те окачат на куката, жив не можеш да останеш.

— Искам да кажа „Папа“ наистина ли екзекутира хората по такъв начин?

— По един на всеки две години, за да поддържа страха на останалите. .."
Това са 78 и 79 глава от „Котешка люлка” на Кърт Вонигът.

05.03 2015 в 21:16

А куклата ще я наречем... Веселка!Даааа

05.03 2015 в 20:53

Борисов предлага надуваема кукла за ширпотреба, завързана за връвчица. Лесно преносима.

05.03 2015 в 19:07

Браво на буда, за всяка дупка чеп намира.
Само не разбирам какъв опит има дамата в материята, че става министър, ама това да търсиш здрав разум и логика у боко не е лесна работа...

05.03 2015 в 16:33

Вучков започна със замах да чисти ченгеджиите и чантаджиите в МВР. Дано Бъчварова да не се успи, а да продължи реформите в системата за сигурност. А на патриотите - един съвет. Да престанат да се държат като недолюбвана стара мома ! Хем не иска да загуби девствеността си и да поема семейни задължение, хем изпада в хистерични пристъпи на ревност !

05.03 2015 в 16:07

Не видях най-важното,че Бойко каза,че е неуправляем.

05.03 2015 в 14:04

А какво става с международното разследване на фалираната банка?

05.03 2015 в 13:48

Това е връх. Социолог - вътрешен министър! Не е възможно подобно нещо да хрумне и на най-големия идиот! Ако тази жена е интелигентна, трябва да откаже. Да не се позори!

05.03 2015 в 12:58

Никаква политическа воля няма Борисов , вмомента когато усети ,че се надига недоволство и подвива опашка . Винаги е било така , ако се стигне до протести ще си хвърли оставката . Абсолютен популист , прави всичко само за да може да бъде медиино отразен , в добра светлина . Бе как може да си сърдит , и постоянно да караш хората да ти съчустват за тежката работа която вършиш , все едно ами айде от мен да мине , ще ви пооправлявам един мандат. Като ти е толкова трудно и непосилно , стой си в Банкя съди картофи , радвай се на натрупаните пари , не се занимавай с политика !!!

05.03 2015 в 12:46

Аз предлагам Боко тиквата в затвора веднага!!!