Веселин Вучков се отказва от политиката - няма да е депутат

Нели Чолашка Последна промяна на 06 март 2015 в 11:29 14396 13

Веселин Вучков се оттегля от политиката. Той няма да се върне в Народното събрание като депутат от ГЕРБ, а ще се отдаде на преподавателската си дейност.

Това съобщи Цветан Цветанов в кулоарите на парламента, след като Вучков споделил с него плановете си.

Министърът на вътрешните работи в оставка Веселин Вучков преподава в Академията на МВР. Той подаде оставка на 4 март на заседание на Министерски съвет в знак на несъгласие със запазването на Светлозар Лазаров на поста главен секретар на МВР и на шефовете на ДАНС и ДАТО. Премиерът Борисов я прие веднага и обяви, че не позволявал да му въртят "номерца". На следващия ден изненадващо се появи в парламента и обяви, че иска оставките на Лазаров и Владимир Писанчев.

Днес те, като по команда, подадоха оставки. За оставка на шефа на ДАТО обаче не се и чува.

Веселин Вучков беше избран за депутат от ГЕРБ. Той беше зам.-министър на вътрешните работи в първия кабинет "Борисов" и негов министър беше вицепремиерът Цветан Цветанов - днес шеф на ПГ на ГЕРБ.

Днес Цветанов определи оставката на Лазаров като достойна постъпка.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.03 2015 в 19:04

Дали тази оставка е знак на достойнство или защото не можа да сложи негови хора на тези постове - това никога няма да научим!!!

07.03 2015 в 21:27

Да жувей чирвената милиция , да жувей чирвеният башибозук ! Да жувей БСП - политбюро на БКП , да жувей и ДПС - ДС6 + Мултигруп ! Да жувеят крадците и бандитите , да жувей и дрЮгарйят ПУТКИН ! Да жувее бългаското ДПС , ДА ЖУВЕЕ И СЪВЕТСКОТО ДПС ! Да жувеят сичките ДеПеСета по сички земни кълбета ! Ура дрЮгарий , Ура ! Урааааааа

07.03 2015 в 10:24

А осъденият и на втора инстанция Цветанов кога ще се оттегли от политиката?

06.03 2015 в 17:33

Такава е цената да имаш собствено мнение, на което да държиш.

06.03 2015 в 15:25

Е, прекрасният и достоен човек си тръгва, огорчил всички, които са му гласували доверие. Защото не ние сме го избрали, нали? Според мен, той прояви наивност и се остави да го подлъжат и използват. Дано Бъчварова се справи по- добре. Много е важно нещата в това министерство да наред и да може да се осъществи реформа.

06.03 2015 в 13:34

Трудно ми е да повярвам, че един високо компетентен и премерен по природа Вучков хвърля оставката си така непремерено точно тогава, когато у нас е пристигнал такъв високопоставен гост като шефът на ФБР. Мисля, че неговият саможервен акт е съвсем осъзнат и има посланието на ЗНАК към партньорите на БГ, че у Борисов липсва достатъчно воля за реформиране на статуквото ! Достоен ход на достоен човек - нещо, което се среща толкова рядкопо тези географски ширини ! Браво !

06.03 2015 в 13:17

"Съжалявам за г-н Вучков, един от малкото свестни политици в България. Уравновесен, възпитан, компетентен - явно не можа да се впише в селяндурско-просташкия тон на колегите си от Парламента." Така постъпват честните и принципни хора - пред невъзможността да изпълнят служебните си задължения и обещанията си за реформа, да се оттеглят с чест и достойнство. За съжаление, единици са такива достойни хора в кръга на управляващите България през последните години! Много се надявам г-н Вучков да намери начин да промени нещата в страната ни и извън министерския съвет. Такива хора са нужни на българите, те са светлинка в тунела! Малка, като свещичка, но светлина! Не ни изоставяйте, г-н Вучков! Търсете съмишленици и действайте!

06.03 2015 в 13:15

Да, бих се съгласил, че "Борисов част от модела Пеевски".
Само да попитам, КОЙ не е от този модел?! Радан Кънев, Костов, Лукарски или Кунева?! За останалите партийни вождове и дума не може да става!
Големият проблем е че самото ни общество функционира по модела "КОЙ".
Хайде да не се заблуждаваме!
Нито безобразията на пирамидата КТБ, нито възхода на Пеевски и Цв. Василев и т.н. няма как да се случат без множество държавни чиновници от всякакъв ранг и институции, БНБ, прокуратура, съдилища и т.н. да са съучастници.
Обществото ни е шуро-баджанашко и което е още по-лошо: на никой не му пука, че ограбва съгражданите си. Липсва всякакво държавническо чувство у политиците ни. Това е шайка.

06.03 2015 в 12:47

Достойните нямат шанс в държавата на Доган и Свинян