Румен Радев обсъди с Доналд Тръмп модернизацията на Българската армия

OFFNews Последна промяна на 25 септември 2019 в 22:19 2640 0

Снимка president.bg

Предизвикателствата пред сигурността в Югоизточна Европа, модернизацията на Българската армия и увеличаването на американските инвестиции у нас са били акцентите на разговора между държавния глава Румен Радев и неговия американски колега Доналд Тръмп, съобщават от пресслужбата на българския президент.

Двамата са разговаряли по време на официалния прием за ръководителите на делегации в рамките на 74-ата сесия на Общото събрание на ООН, домакин на който бе президентът на САЩ.

Пред журналисти в Ню Йорк българският държавен глава подчерта, че очаква много по-активна работа и от страна на българското правителство и на българската дипломация за постигането на напредък в преговорите за облекчаване на визовия режим за българските граждани, пътуващи до САЩ.

По думите на Румен Радев "страната ни очаква много повече американски инвестиции, защото когато се говори за индустриално сътрудничество, което върви успоредно със сделките за придобиване на въоръжение, трябва да има и конкретни параметри, а към момента за България те все още не виждат."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X