Румен Петков: Цинично е да се продава земя за 1 лев на ромите в Гърмен

OFFNews 02 юни 2015 в 09:26 5516 10

Румен Петков: Цинично е да се продава земя за 1 лев на ромите в Гърмен

Цинично е да се продава земя за 1 лев на ромите в Гърмен. Това мнение изрази в студиото на bTV бившият вътрешен министър и зам.-председател на АБВ Румен Петков

Той изрази недоумение от това да се предлага на хората да си купят земята, когато са нарушили закона: "Това обижда българския гражданин, това е цинично. Това значи ли, че, ако си опъна една палатка на мястото на мавзолея, утре ще си купя мястото?", попита той.

Петков коментира още, че не бива да се допуска спекулативен политически подход към Гърмен. „Не се ли тръгне към решаването и не се излезе от тази пошла схема от ромската интеграция, да се наливат едни пари без да се решават проблеми. Това, което предлага Калфин за отговорното родителство решава един проблем”, обясни зам.-председателят на АБВ.

Той се въздържа от коментар за действията на вътрешния министър Румяна Бъчварова за справянето на ситуацията, но допълни, че не е приемливо групи български граждани да се определят с преговарящи с държавата, "още по-малко в част от тези групи да има хора с криминално минало и те да бъдат легитимирани от институциите."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!