Хиляди излизат на протест в Гърмен

OFFNews Последна промяна на 02 юни 2015 в 08:12 5306 7

Хиляди хора от цяла България на протест в Гърмен

Хиляди хора от цяла България се очаква да се включат днес в масов протест, организиран в Гърмен, с искане за събаряне на незаконните постройки в ромския квартал "Кремиковци" в село Марчево.

В шествието участие ще вземат футболни агитки от страната, както и групи рокери, съобщава "Дарик". От края на миналата седмица жители на общината масово са си пуснали отпуск за 2 юни, за да вземат участие в протеста. В Гърмен е подсигурено засилено полицейско присъствие, като на място има и жандармерия.

Очаква се протестиращите да се съберат на площада в с. Гърмен около 11:30 ч. и да се отправят към ромския квартал, веднага след сирените за Деня на Христо Ботев, които ще прозвучат в 12:00 ч.

Протестите срещу незаконните постройки в ромския квартал "Кремиковци" продължават вече 10 дни. Напрежението там ескалира заради пусната силна музика от няколко роми, които след като бяха приканени да я намалят, налетяха на бой на местни жители.

Пред "Дарик" Иван Байрактаров, който живее там и е един от организаторите на протеста, посочи, че шествието ще бъде мирно и ще настояват институциите да си свършат работата.

„Утре планираме мирен протест-шествие срещу тези, които не спазват законите в страната и живеят на наш гръб. А на наш гръб живеят в тези гета, където карат автомобили за около 10 000 лева, а се водят социално слаби и източват държавата. Тези, за които ни казват, че ги интегрират, а те нахлуват с брадви, с бухалки. Очакваме на 2 юни да дойдат около 10 000 човека от цялата страна. Нямам информация за футболни агитки. Това са граждани, които са съпричастни, защото проблемът не е само в Гърмен, а в цяла България. Те извършват безчинства, крадат, убиват. Утре сме от 12:00 ч. на обяд след сирената за Христо Ботев и започва нашият мирен протест. Отиваме в посока Марчево, ще се спрем на мястото, където беше мелето, където нападнаха наши съселяни с брадви. Ще обясним на всички пристигнали какво се е случвало през годините. Търпели сме, били сме толерантни, но вече чашата преля и държавата трябва да се вземе в ръце", обясни той.

Всяка вечер в общината се провежда мирен протест, с искане за премахване на незаконните постройки и изселване на роми, живеещи незаконно в общината.

В неделя вечерта част от ромите започнаха да събарят незаконните постройки. Действията им са в резултат от повторно изпратените покани за доброволно премахване на незаконните постройки землището "Падарката" в село Марчево.

Още през 2012 година са издадени 124 заповеди за премахване на незаконни строежи в землище на село Марчево. На извършителите на незаконните строежи са връчени покани за доброволно изпълнение, включително и чрез публикуване на съобщения на интернет страницата на ДНСК. Общината обяви процедура за насрочване на търг за закупуване на парцели на цена е 1,10 лева за кв. м.

По мнение на част от управляващите самият конфликт тлее от години заради многото незаконни постройки в квартал „Кремиковци" в село Марчево. По официални данни те са 129 на брой.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.06 2015 в 11:08

вместо деЦки и помощи :

сега около 30 % от брутната заплата се внася в бюджета ....

при едно дете да се внасят 20 % от брутната заплата в бюджета

при две деца да се внасят 10 % от брутната заплата в бюджета

при три и повече деца да се внасят 0(нула) % от брутната заплата в бюджета

от заплатата или на мама или на тате или на баба или на дядо (която е най-голяма)

02.06 2015 в 11:06

DyadOmraz ( регистриран ) 02.06.2015 10:58 :

ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!!

Колко българи са тръгнали масово да крадат от бедност????

Тези съвсем се осраха!

Да ни пратят един французин да оправи положението за две седмици.

02.06 2015 в 11:05

дедото ( нерегистриран ) 02.06.2015 10:05 :

Достатъчна е малка законодателна поправка - за битовата престъпност важат законите в Катар и Саудитска Арабия. Там никой не краде :)

02.06 2015 в 11:04

'
Тази е единствената страна в която се провежда

ИЗТРЕБЛЕНИЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ

страна в която се провежда изтребление на българите (християни и мюсюлмани)

не може да се нарича "България"

поставени над закона са индоевропейците

02.06 2015 в 11:03

От новия голям Враг се учим бе бонева. Я виж какво правят щатските полицаи - на ден поне 2-3-ма гътат! Тренировки трябва, ежедневно.
Засега само превземането на медиите нещо не им се получава на назначените български гаулайтери.

Искам вътрешната министерка лично да докара фандъчка, харесал съм си градинката пред "Покойника", да дойде да ми продаде едни 265квадрата! Найлоновата кочина съм я сковал, стои в двора на Синьото лъвче, довечера ще я "инсталирам" отпред върху теменужките.Закона ма! Закона трябва да е за всички! Как така ще продават САМО НА НАРУШИТЕЛИ?! Списък с имащи право да купят... Това е списък на правонарушителите! Как така само на тях?! И това застъпено от Министъра на Вътрешните работи?!
Еми преди циганите трябва първо тия да разстреляме!

02.06 2015 в 10:46

надушвам нещо мръсно, нещо неистинско, нещо подкладено, нещо с лоша умисъл. Хиляди хора... протест. Всъщност какъв им е проблема на тези които пряко не са засегнати? Имат проблем и той е омразата. Когато от един БИТОВ проблем се ИЗРАБОТИ огромен обществен проблем има ПРОБЛЕМ. И той е дълбоко залегнал в народопсихологията на българина. Трябва някой да мрази. Преди 1989 г. подгониха да избиват кучетата. Сега им се иска да ликвидират циганите. Не да решат проблема, не да си улеснят живота като им дадат възможност да се социализират като им предадат за 1-2 лв. 50-100 кв. м. земя. А като ги "ликвидират". първо кучетата, сега циганите, после неудобните, после инакомислещите...... Като не останат цигани, ще има неудобни българи. Така се ражда комунизма и националсоциализма.

02.06 2015 в 10:07

А Катуница бе първа.....
Някак много се изпразва по тема, с особено обществено значение -циганския проблем. Който отдавна се е превърнал в национален и общо държавен. Нчилиай-примитивно послание беше :оставете ДПС електоратите да се трепят. Че дали терорът на това малцинство, кражбите, безчинствата, беззаконието и липсата на държава, спрямо "подвизите "им, не са ежедневно в цялата страна? Нима само ДПС ги ползва на избори?
Всичките приказки за интеграция са спам.
Години наред са се научили,че се живее волно неплащайки данъци, неработейки, чрез раждане на безброй чавета и крадене.
Съвсем др. политика е нужна. Нима една демократична Франция ги пожали?
Гърмен гръмна. Очаквайте скоро и в др. градове. Ако така ще си я караме, докато се превърнем в Бангладеш.