Шестима с обвинения за размириците в Гърмен

OFFNews 29 май 2015 в 12:15 2461 0

Шестима с обвинения за размириците в Гърмен

Шестима души са привлечени като обвиняеми във връзка с инцидента в с. Гърмен, съобщиха от МВР. 

На 23 май е образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда. Сред подведените под отговорност са както представители на Инициативния комитет на протестиращите в селото, така и жители на кв. „Кремиковци“.

Според разследващите на 25 май около 17.00 часа на кръстовището на участък от пътя на кв. „Заграде” двама мъже на 35 и 18 години по хулигански подбуди са причинили лека телесна повреда. По същото време 35-годишният мъж, заедно с трима други свои съселяни е нарушил обществения ред.

Вчера с прокурорско постановление 35-годишнит мъж е задържан за 72 часа. Той е осъждан 8 пъти за извършени престъпления от общ характер – 6 пъти за кражба и 2 за документни престъпления.  

На 28 май гоцеделчевската районна прокуратура е образувала досъдебно производство срещу 34-годишен мъж от Гоце Делчев, който е запалил огън на пътя между селата Марчево и Огняново и е употребил сила, като по този начин е ограничил свободното придвижване по пътя.

Вчера той е открит в Шумен и е задържан в полицейския арест за 24 часа. Извършва се конвоирането му към Районна прокуратура - Гоце Делчев, където ще бъде привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление. Той е осъждан 12 пъти за престъпления от общ характер – 4 пъти за кражби, 2 - за отправяне на закана за убийство и 2 - за управление на МПС без правоспособност. Осъждан е и за хулиганство, принуда, унищожаване и повреждане и за противозаконно пречене на орган на властта. Последното си наказание той е изтърпял на 24 юли миналата година. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови