Реформаторите се включиха в подписката за референдум на Близнашки

Последна промяна на 07 февруари 2014 в 16:40 4382 3

Реформаторите се включиха в подписката за референдум на Близнашки

Членове на Реформаторския блок (РБ) се срещнаха днес с представители на Инициативния комитет (ИК) за провеждане на референдум за изборна реформа. След срещата от Блока се включиха в подписката на ИК, която бе инициирана от проф. Георги Близнашки.

Председателят на ДСБ и говорител на РБ Радан Кънев заяви, от Блока за пореден път са изразили категорична подкрепа за инициативата. По думите му срещата е била техническа и на нея са обсъдени въпроси около стретегията за събиране на подписи.

"Твърдо сме "за" мажоритарен елемент и за възможността на хората да избират и гласуват за личности, да правят избор за личности и ние смятаме, че този вариант е най-ефективен при пропорционална листа със свободна преференция", посочи Кънев.

Според говорителя на РБ въпроситите, предложени от президента, дават възможност да българските граждани да изразряз вижданията си относно избирателната система в страната.

Проф. Александър Кьосев, който е председател на гражданския Инициативен комитет за избирателна реформа, обяви, че ще търси съдействие от всички формации и структури, които споделят идеята за референдум. Кьосев подчерта, че целта на ИК не е да реши съдбата на изборната система в страната, а да се даде възможност на гражданите да изразят мнението си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.02 2014 в 19:22

къде и кога във Варна мога да се подпиша в покрепа на референдума?

07.02 2014 в 18:02

ТОВА Е НЯКАКЪВ КОМУНИСТИЧЕСКИ НОМЕР. НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ НА ТИЯ ЧЕРВЕНИ ЧЕРВЕИ.

07.02 2014 в 17:56

..." Проф. Александър Кьосев, който е председател на гражданския Инициативен комитет за избирателна реформа, обяви, че ще търси съдействие от всички формации и структури, които споделят идеята за референдум.

Референдумът е средството за пряко и равно участие на Гражданите в управлението!

Гореспоменатите организации и структури да се изявяват и легитимират чрез други форми! Например - Декларации, манифестации и др.

*** ще вземат да го превърнат в сбирка на "активни" борци, или не дай боже, "кръгла маса"...

Искам ИЗБОРИ по нови правила, а не политически "споразумения"...