Борисов: Подписката за референдум не е на ГЕРБ, но ще помогнем

Нели Чолашка 06 февруари 2014 в 11:04 4340 10

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ.

В инициативния комитет за събиране на подпси за референдум по изборното законодателство няма хора с пристрастия към ГЕРБ, но ние ще помогнем за събирането на подписи.

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на съвместен брифинг в кулоарите на парламента с проф. Георги Близнашки и проф. Калин Янакиев, които са от инициативния комитет.

Той беше сформиран вчера в зала "Запад" на парламента и в него влизат още проф. Александър Кьосев, проф. Милена Стефанова, доц. Светла Божилова, Виктор Стоянов, Христо Христев, Саша Безуханова, Алфред Фосколо, Юлия Берберян, Христо Мутафчиев, Ивайло Захариев, Веселин Калановски, Борис Рангелов и Александрина Икономова.

„Голяма чест за нас е, че такива изтъкнати професори пожелаха да ги подкрепим. Проф. Близнашки винаги е бил от страната на БСП, а Янакиев не е крил пристрастията си към ДСБ.

Аз съм поел няколко ангажимента към тях при изричното условие, че те го пожелаят или ни го поискат след среща с останалите партии, които искат референдум.

Ако пожелаят, да подпомогнем техния щаб или това, което правят, с финанси, технически възможности. Поел съм ангажимент, че партията ще направи всичко възможно да събере поне 500 000 гласа.

За целта утре в Казанлък събирам всички кметове на ГЕРБ, областните ни ръководители”, обясни Борисов.

Референдумът, за който се събират подписи, е с въпросите на президента Росен Плевнелиев:

Подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно?
Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми?
Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

Според Близнашки до изборите за Европарламент ще могат да се съберат повече от необходимите 500 хил. подписа и допитването ще може да се направи заедно с вота.

По думите му много доброволци ще се включат в събирането на подписите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!