Кои са хората от инициативния комитет за референдума

ОFFNews Последна промяна на 06 февруари 2014 в 10:54 11992 12

Списъкът с имената на хората в инициативния комитет за провеждане на референдум за изборната система.

Снимка Иво Божков

Списъкът с имената на хората в инициативния комитет за провеждане на референдум за изборната система.

15 общественици, интелектуалци и активисти от протестите се включиха в гражданския инициативен комитет, който ще набира подписи за провеждане на референдум за изборната система по предложението на президента Росен Плевнелиев.

По-долу е пълният списък на хората в инициативния комитет, публикуван в блога на иво Божков:

1. Проф. Георги Близнашки

2. Проф. Калин Янакиев

3. Проф. Александър Кьосев

4. Проф. Милена Стефанова

5. Доц. Светла Божилова

6. Виктор Стоянов

7. Христо Христев

8. Саша Безуханова

9. Алфред Фосколо

10. Юлия Берберян

11. Христо Мутафчиев

12. Ивайло Захариев

13. Веселин Калановски

14. Борис Рангелов

15. Александрина Икономова

Целта на петицията е да набере 500 000 подписа за провеждането на национално допитване за промени в изборното законодателство.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.02 2014 в 16:30

Задава се 3-та провалена „студентска УкОпация“

Като ги гледам тея КАРЪЦИ от списъчето .... ясно какъв ша е резилтата! До какво са се докоснали все е замряло ....БСП, ДСБ, протест, окупация 1, окупация 2 ... и т.н.
Само споменаването на тези имена е достатъчно за да си направя сметка , за какво иде реч т.е Обслужването на партийните интереси на Партията хранилница Герб...

За това .... Прост, ясен и точен отговор на какъвто и да е въпрос покрай референдума:
ЗА или ПРОТИВ....... ГЕРП?

06.02 2014 в 14:46

А спирита самият Дудуков ли е или е просто фен, питам аз и отговор не чакам...

06.02 2014 в 14:17

Не мога да разбера защо уж интелигентни хора бъркат искането за референдум с отговор на въпросите в този референдум. Аз например бих се подписала охотно да има референдум и ще отговоря положително на един или два въпроса от него. Толкова е просто, какъв ти тука ГЕРБ, какво ти БСП, аз искам да видя как ще гласуват хората по важни изборни въпроси...

06.02 2014 в 14:07

Къде можем да се подпишем!?

06.02 2014 в 13:47

В Швейцария има по четири референдума годишно по всякакви въпроси. Пряката демокрация в България е лекарство за тежката ситуация с пълното недоверие в институциите. Изобщо не ме интересува кой щял да участва в кампанията, кой щял да я подкрепя, кой ще я плюе. РЕФЕРЕНДУМ - ДА. Много се излагат тези, които анализират какво щяло да стане и кой щял да спечели. Така те се отричат изначално от най-демократичното си право - на мнение по определени въпроси (Не да делегират права на някой да ги "представлява" и казва какво искат и мислят).

06.02 2014 в 13:46

Защo само по изборния закон,може още:


Референдум за:

1. Данък „Богатство“ за всички физически лица, които правят покупки на движими и недвижими луксозни вещи на стойност над 1 милион лв. Не се изисква свикване на ВНС. Промяна в Закон за доходите на физическите лица.

2. Прогресивно семейно подоходно облагане. Не се изисква свикване на ВНС. Промяна в Закона за доходите на физическите лица.

3. Намаляване размера на партийните субсидии. Не се изисква свикване на ВНС. Промяна, чрез гласуване на Закона за Държавния бюджет и чрез актуализация на настоящия Закон за Държавния бюджет.

4. Замразяване на заплатите на общинските съветници и народните представители. Не се изисква свикване на ВНС. Промяна в ЗМСМА – за общинските съветници и промяна на ПОДЗНС за народните представители.

5. Ограничена мандатност до 2 мандата за всички избираеми политически длъжности. Не се изисква свикване на ВНС. Промяна на Закона за изменение и допълнение на Конституцията

6. Забрана на монополните дружества (ЕРП-та и ВиК) да калкулират загубите от пренос в сметките на потребителите. Не се изисква свикване на ВНС.

7. Държавно субсидиране на обезщетенията за майчинство и въвеждане на допълнително стимулиране за раждане на второ дете в размер на 350 лв. на месец до достигане на 7 годишна възраст на детето. Не се изисква свикване на ВНС. Промяна на Кодекса за социално осигуряване.

8. Трудово-образователна повинност за лицата със средно образование и на тези без образование. Не се изисква свикване на ВНС. Приемане на Закон за Трудово-образователна повинност.

9. Операция „Чисти ръце”. Задължителен отказ на магистрати, политически лица и техните семейства от банкова тайна. Не се изисква свикване на ВНС. Промяна на законодателната уредба и създаване на орган към МВР или Прокуратурата.

10. Функционално ограничение на имунитета на народните представители. Не се изисква свикване на ВНС. Закон за изменение и допълнение на Конституцията.

11. Намаляване на броя на народните представители на 120 души. Необходимо е свикването на ВНС при условие, че се проведе референдум за свикване на Велико народно събрание.

12. Пряк избор на съдии, прокурори, началници на РУП. Необходимо е свикването на ВНС при условие, че се проведе референдум за свикване на Велико народно събрание.

06.02 2014 в 13:42

КАК , КЪДЕ И ОТ КОГА ЩЕ СЕ СЪБИРАТ ПОДПИСИ? - това питат всички мои близки и познати.

06.02 2014 в 12:09

Много опорни точки в тез' коментари, ей......

06.02 2014 в 11:42

Янакиев и сие - по името на скоро минал по кината анимационен филм - Банда Неудачници/пияндурници

06.02 2014 в 11:32

Колко удобно - референдум за отвличане на вниманието от кризите и скандалите с БСП, ДПС и ГЕРБ. Колко удобно да отвличаме вниманието и от батака на общата им патерица, с наименование, дето не става за произнасяне и депутати, дето не стават за споменаване.
Колко навреме - да предложим три стари изпитани мерки - за да предотвратим влизането на нови партии и лица в парламента и "демократично" да вървим към гръцкия колапс и тиха диктатура от руско-турски модел.
Колко много наивници и балъци в тази уж европейска страна ...