РБ внася в парламента промени за вноските в пенсионните фондове

Offnews 31 декември 2014 в 12:43 2627 9

След празниците от Реформаторския блок (РБ) ще внесат в парламента предложение за промени в Кодекса за социално осигуряване (КСО), което предвижда, ако до една година човек не избере сам пенсионен фонд, да бъде служебно разпределен в такъв, а не в Националния осигурителен институт (НОИ).

Това каза секретарят на парламентарната група на Реформаторския блок Димитър Делчев в ефира на Канал 3.

"Предвиждаме също и осигуровките в НОИ, на тези, които са избрали да се осигуряват само там, да се трупат в лични партиди във фонд „Индивидуални пенсии“ по подобие на персоналните партиди в универсалните фондове", каза още Делчев.

Той беше категоричен, че мнозинството е стабилно, но допълни, че "въпроси за 8 млрд.лева не могат да се вземат без консултации с Реформаторите, които също носят отговорност за мнозинството".

Депутатът прогнозира, че през януари ще се състои широко обсъждане на Стратегията за съдебна реформа, изготвена от правосъдния министър, и че тя ще получи широка подкрепа.

"България има нужда от бързи темпове на растеж. Започнахме реформите с летящ старт – Стратегията за съдебна реформа е вече в деловодството на Народното събрание. Имаме пълната политическа воля да я реализираме и 2015 година да е годината на реформите", подчерта Делчев.

Според него януари ще премине под знака на широко обсъждане на Стратегията да съдебната реформа, а правосъдният министър има подкрепата и на Кабинета, и на РБ.

"Надявам се и всички партии да подкрепят Стратегията, защото доброто състояние на съдебната система влияе на имиджа на страната и на всички сфери – икономика, бизнес, инвестиции", допълни Димитър Делчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!