Quantcast

РБ внася в парламента промени за вноските в пенсионните фондове

Offnews Последна промяна на 31 декември 2014 в 12:43 1783 9

След празниците от Реформаторския блок (РБ) ще внесат в парламента предложение за промени в Кодекса за социално осигуряване (КСО), което предвижда, ако до една година човек не избере сам пенсионен фонд, да бъде служебно разпределен в такъв, а не в Националния осигурителен институт (НОИ).

Това каза секретарят на парламентарната група на Реформаторския блок Димитър Делчев в ефира на Канал 3.

"Предвиждаме също и осигуровките в НОИ, на тези, които са избрали да се осигуряват само там, да се трупат в лични партиди във фонд „Индивидуални пенсии“ по подобие на персоналните партиди в универсалните фондове", каза още Делчев.

Той беше категоричен, че мнозинството е стабилно, но допълни, че "въпроси за 8 млрд.лева не могат да се вземат без консултации с Реформаторите, които също носят отговорност за мнозинството".

Депутатът прогнозира, че през януари ще се състои широко обсъждане на Стратегията за съдебна реформа, изготвена от правосъдния министър, и че тя ще получи широка подкрепа.

"България има нужда от бързи темпове на растеж. Започнахме реформите с летящ старт – Стратегията за съдебна реформа е вече в деловодството на Народното събрание. Имаме пълната политическа воля да я реализираме и 2015 година да е годината на реформите", подчерта Делчев.

Според него януари ще премине под знака на широко обсъждане на Стратегията да съдебната реформа, а правосъдният министър има подкрепата и на Кабинета, и на РБ.

"Надявам се и всички партии да подкрепят Стратегията, защото доброто състояние на съдебната система влияе на имиджа на страната и на всички сфери – икономика, бизнес, инвестиции", допълни Димитър Делчев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.01 2015 в 20:58

Генчо не бързай със заключенията. Този път промените няма да се приемат без дебати набързо с дпс и Баракова. Изчакай да видиш предложените промени публично изложени, а не така в новина по празниците, когато почиват. Ясно е че дпс и герб трудно ще отстъпят, но четейки новината дори и в този вид има сериозни подобрения като създаване на лични партиди и фонт индивидуални пенсии - това звучи вече повече като право на избор не мислиш ли?

01.01 2015 в 10:05

"промени в Кодекса за социално осигуряване (КСО), което предвижда, ако до една година човек не избере сам пенсионен фонд, да бъде служебно разпределен в такъв".Кой и как ще избере в кой точно фонд да ме разпредели?Че то това си е направо закон за поощтряване на корупцията.

31.12 2014 в 18:24

VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV


ДСБерастки Лобизъм .....

Тази мъдра политика е измътена

в клозетната Лаборатория за Дръгалевица.31.12 2014 в 17:27

Жечев я ми обясни как точно възможността да избягаш от фондовете води до падане на валутния борд. Тъп си като зелка или работиш за някой фонд. Нищо няма да се случи с предложението на ГЕРБ. Абсолютно нищо. Единствено че малко изнервят едни господа дали вноските от 200 милиона годишно кум джобовете им няма да пресъхнат. Ти ако си на хранилката на фондовете те разбирам защо лъжеш ама нормалния човек нито НОИ нито фондове го уреждат.

За това писах ако искате добър живот на старини сами се оправяйте както можете. Държавата няма да помогне. Ролята на НОИ е да дава трохи на крайно бедните да не умрат от глад! Това е. Няма никаква идея там да се дават добри пенсии. Обаче и фондовете дето браним с голи гърди като богатири и те няма да дават пенсии щото просто със таксите изяждат парите, отделно дето вероятно са източвани ......

31.12 2014 в 16:39

off нова година наближава довечера дали ще ти платят за извънредните глупости? Ходи си в НОИ там поне пари се не връща а са в общата дупка и с милиардите кредити с които твоя шеф се прави на премиер скоро ще фалира и държавата. Ходи се пообразовай икономически за да видиш, че предложеното от дпс и герб води до срив на валутния борд. Не случайно икономистите го наричат ктб2.

31.12 2014 в 15:28

Няма какво да цъкате минуси. На децата е ясно, че след КТБ най-големя финансов приятел на командира са пенсионните фондове. 5% от вноските Ви се взимат още в началото, а всяка година по 1% от всички пари във тия фондове.

Дори да предположим, че са добронамерени финансови дружества, ние всяка година им подярваме 150-200 милиона лева! ЗАради това че те стопанисват парите ни.

Друг интересен въпрос е, че някъде до 2024-та година тия фондове само ще събират пари и уж ще има пенсии. Вероятно до 2040-а година те ще могат спокойно да прикриват кражбите с новопостъпваши вноски. Реално пирамидата заложена ни от г-н Костов наречена 2-ри стълб може да се крие до към 2040-а година, когато наибежно ще гръмне.

Само за историческа справка предния опит за пенисонни фондове (преди 1997-а) завърши с хипер инфлация и всички пари бяха изядени на 100%. Интересно до 2024-а какво ще се случи нали?

Сега както виждаме РБ ще пъчи гърди и ще брани корпоративния интерес на тия мафиотски дружества, котио грабят данъците ни срещу празни обещания за големи пенсии.....спокойно големи пенсии няма да видите с мижавите си вноски, дори да взимате добра заплата сега. Просот сами си направете сметка. Ако искате спокойни старини сами си заделете парици където мислите, че е най-добре - банка, инвестиционен фонд, апартамент или нещо друго. Вниските Ви във втория стълб отиват за БМВ-та и мерцедеси на избраните от командира.

31.12 2014 в 14:54

Коропоративния вот проговори. Пенсионните фондове отвръщат на удара. Колко ли пари ще дадат на РБ за следващата кампания?

31.12 2014 в 13:36

Както винаги от РБ отговарят на всеобщото желание за по-справедлива пенсионна система и избягване на насилственото отнемане от държавата правото на отделната личност сама да решава какво да прави със спестените си за пенсия парични средства.

31.12 2014 в 13:32

Да сте живи и здрави! Мислете за България, във вас ни е надеждата!!