Разпределиха ресорите на заместник-министрите на здравеопазването

OFFNews 05 януари 2022 в 19:29 1762 0

Разпределени са ресорите на заместник-министрите на здравеопазването, съобщиха от пресцентъра на МЗ. 

Заместник-министър д-р Петър Грибнев ще координира и контролира политиките в системата на здравеопазването в следните дирекции: „Лечебни дейности“, отдел „Обществени поръчки“ в дирекция „Стопански дейности и обществени поръчки“ и „Търговски дружества и собственост“.

Той ще отговаря и за образованието, квалификацията и следдипломното обучение в системата на здравеопазването.

Д-р Грибнев ще контролира и работата на Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ и на центровете за спешна медицинска помощ, на ИА „Медицински надзор“, както и на Националния център по трансфузионна хематология и за районните центрове по трансфузионна хематология.

Заместник-министър доц. д-р Любомир Бакаливанов ще координира и контролира политиките в системата на здравеопазването в дирекции: „Лекарствена политика“, „Електронно здравеопазване“, „Международни проекти и програми“ и „Европейска координация и международно сътрудничество“.

Той контролира и дейността на Изпълнителната агенция по лекарствата, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, Центъра за асистирана репродукция, държавните психиатрични болници, центровете за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания и домовете за медико-социални грижи за деца.

Заместник-министър доц. д-р Георги Йорданов ще отговаря за следните дирекции: „Бюджет и финанси“, „Защита на правата на пациентите“ и „Опазване на общественото здраве и здравен контрол“. В неговия ресор влизат и дейностите, свързани с изпълнението на националните здравни програми и специализираните донорски програми.

Д-р Йорданов ще контролира и Националния център по заразни и паразитни болести, Националния център по обществено здраве и анализи, Националната експертна лекарска комисия, Националния център по радиобиология и радиационна защита, както и върху дейността на регионалните здравни инспекции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Елена, която върна наградата