Рашидов: Борисов има една 'вина' - толерира свободата на словото

OFFNews 22 май 2018 в 17:52 4343 4

Снимка БГНЕС, архив

"Бойко Борисов има една "вина" - толерира свободата на словото, и неговото добро отношение даде възможност на едни хора да преминат границите, да развихрят слободията и да го нападнат".

Това е заявил председателят на парламентарната комисия по култура и медии Вежди Рашидов в интервю за "24 часа", в което има цяла част, посветена на състоянието на медиите у нас.

В днешното си интервю Рашидов говори за "тези хора", които определя като "секта" и "група за натиск", и продължава: "Дори имаха наглостта по време на най-високия форум на европредседателството в София да обвинят премиера Борисов, че едва ли не е повод и причина в техните си класации България да е едва ли не на последните места по свобода на словото".

Според него тази група хора "деморализират, деформират медийното пространство, като отнемат правото на свободно слово на всеки, който още носи свободата на думите".

Рашидов заявява още, че става дума за "шайката на един розовобузест олигарх с чужди пари и купени съвести", които проповядвали "платен морал, като се обявяваха за "европейци", умни, красиви и и недостижими "журналисти". Малко след тези думи добавя, че "най-малкото Прокопиевата агитка може да ни учи на морал".

Преди 5 години обаче Рашидов виждаше другаде проблема с медийната среда у нас. "По мое време г-н Борисов направи голяма грешка. Какво направи той – на него му трябваше медиен комфорт", каза Рашидов през 2013 г в нефомален разговор журналисти в парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

4

SC

23.05 2018 в 00:09

Вари го, печи го - мултакът си е мултак.

23293

3

Стефан

22.05 2018 в 22:40

"Другарю Живков! Бийте ме, накажете ме, но даже Вие не можете да ми забраните да Ви обичам!"
Някъв тогавашен поет "класик" си беше късал ризата на някво партийно събрание:)
И айде - тогава за 45 години дивотии и глупости, се бяхме докарали до това. А сега - петилетките за по две години, някои изобщо за по една - и за няма 10 - "Господарю, Вие сте Толкова Велик, че Вашето сияние ме ослепи, и остави без думи! Имам сили да промълвя единствено: Вие сте Велик!":)))
А илия павлов също ли още е велик, а мултаче?
Верно скоростта на разпространението и обработката на информацията се е увеличила много.

14469

1

случайно прочетох

22.05 2018 в 18:19

Лицемерни слова на човек с интелектуален недоимък!