Рашидов се оплака на Борисов, че медиите го тормозят и клеветят

ОFFNews 06 юли 2016 в 20:05 9642 7

Снимка bTV

Вежди Рашидов.

"Това в папката ми са медийни публикации. От една година едни и същи хора пишат по медии, че министърът на културата е крал пари. Не съм крал един лев. Пишат, че синът ми има хотели. Няма хотели. Прощавайте, но това са клеветнически публикации, които създават усещане за корупция. И днес вече най-накрая ще отида при адвокат и ще съдя тези, които пишат лъжи."

Това заяви днес по време на събрание на Министерския съвет Вежди Рашидов по време на обсъждане на намаляване на корупцията. В течение на разговора се разбра, че каквито и мерки да се взимат в борбата с нея, на обществото постоянно се налага мнението, че правителството е корумпирано и затова над 90% смятат, че държавните органи и институции са много корумпирани.

"Само да кажа, че никога ние няма да можем този процент да го променим по една проста причина – непрекъснато се внушава на хората, че държавата е корумпирана. Сигурно има и проблеми, но на хората им наслояват това в главите", каза министърът.

Премиерът се съгласи с думите на твореца, но отбеляза, че усилията им все пак ще дадат резултат, макар и да не убедят всички, че управляващите са "кристално чисти".

"Те нека да си пишат. Ти всеки ден това, което правиш, го показвай публично – това са разходите, това е конкурсът, това е направено. Това трябва да се прави. Накрая, убеден съм, ще успеем. Защото всички сме амбицирани. На кой му е приятно като кажат – по високите етажи на властта?!

Трябва да положим усилия и ние ще ги положим. Всеки ден, всеки ден, всеки ден! Във всяко действие. Всеки човек греши, но ако има грешка, ако има съмнения – отменяйте или давайте на прокурор, или на службите да го доразследват и да видят дали има умисъл, дали е от незнание, дали е от неумение, каквото и да е. Веднага реакция трябва да има, не след месец, не след два – веднага. Приемете, че това, което правят медиите, е за добро", смята Борисов.

Колкото до обидите и клеветите, министър-председателят също даде съвет на своя колега:

"За обидите и клеветите, за които осъдих един политик, на първа инстанция го глобиха със 180 или там колко хиляди лева да плати щети. На втора инстанция малко я намалиха на 80 хиляди, които щях да даря – обявил съм публично, дали за детски градини, дали за социално слаби, щях да възложа на някои от министрите да прецени къде има най-много нужда. Два съдебни състава дотук са се произнесли в моя полза. Последната инстанция приема, че към мен е извършено престъпление, че съм оклеветен, че еди какво си. Но понеже не се разбих психически, не приложих такова медицинско, те приеха, че за извършеното престъпление 3 хиляди лева трябва да плати ответникът, а аз да платя 35 хиляди лева за разходите по делото. Сиреч, ще получа 3 хиляди, че ме е наклеветил, и 35 хиляди лева трябва да платя сега".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12881

7

Иван55

08.07 2016 в 15:37

Втори опит за линк:
http://imedia.bnt.bg/predavanyia/denyat-zapochva-s-kultura/protest-sreshtu-promenite-v-zakona-za-kulturnoto-nasledst vo

12881

6

Иван55

08.07 2016 в 15:34

За любителите на лични впечатления:
http://imedia.bnt.bg/predavanyia/denyat-zapochva-s-kultura/protest-sreshtu-promenite-v-zakona-za-kulturnoto-nasledst vo

15509

2

Бухльо

06.07 2016 в 23:29

Тези са на принципа "Умря циганката...". И то на заседание на правителството. Не били толкова корумпирани, но медиите ги плюели. Има ли министерство или агенция, да не са пуснали опорочени обществени поръчки бе, аланкоолу? Някоя нова магистрала да не се е нацепила на втората година? В някое ведомство да не е имало скандал? Наглеци!