Рашидов съветва водещ на БНТ да не го критикува и да помни кой му плаща

"Никога не съм работил в "Мултигруп", но винаги съм бил приятел на Илия Павлов и не съм човек, който ще го съди"

ОFFNews Последна промяна на 04 юли 2016 в 17:06 37329 12

Министърът на културата, Вежди Рашидов, поиска право на отговор в ефира на БНТ по повод отправените към него критики от гости на сутрешния блок "Денят започва с култура".

Поводът е предаването от 30 юни, посветено на приетия Закон за изменение и допълнение към Закона за културното наследство и протеста от 1 юли, организиран от форум “Културно наследство”.

В правото си на отговор, излъчено по телевизията, Рашидов посъветва водещия на предаването - Георги Ангелов - да не критикува толкова често държавата в лицето на МК, напомняйки му, че тя му плаща заплатата.

"От доста време обаче наблюдавам тънък и интересен процес на създаване на удобни условия и предоставяне на екран на хора, които по презумпция обичат да плюят държавата и то не без услужливата помощ на водещия г-н Георги Ангелов", казва министърът.

Той добавя, че в предаването не се дава право на защита на държавата и лицата, критикувани от гостите и от водещия, който вместо да опонира, възкликва: "Какво ли прави тази държава за българската култура?"

"Отглеждаме например децата на някои водещи и ако г-н Ангелов много желае, мога да говоря повече по тази тема, но има опасност разказът да заприлича на "Мисия Лондон" - втора серия...", отговаря Рашидов.

След това той изброява и редица успехи на своето управление, сред които повишаването на бюджета на театрите от 48 на 70 млн. лв., набавянето на 15 млн. лв. за кино и 10-те млн. лв. повече за музеи, галерии и библиотеки през 2016  г.

Рашидов също така се пита, дали пък на водещия не му е приятно да слуша гостите си в ефир да плюят по един министър, "и то гости на предаването, които са отхранени със златните лъжички на социализма, израснали са в станциите на ЦК на БКП и са отрочета на тежката комунистическа номенклатура, а днес са се самопроизвели в демократи".

Същите той заплаши, че ще ги осъди за клевета, като допълва, че синът и внуците му са напуснали България, омърсени от подобен род клевети, омерзени от това, което и днес се чува от екрана".

"Никога не съм работил в "Мултигруп", но винаги съм бил приятел на Илия Павлов и не съм човек, който ще го съди", отговаря на друга критика художникът.

Според него клеветите спрямо него за откраднати и нечестно спечелени милиони са лъжи, по които са се произнесли Сметната палата и др. държавни органи, които не са намерили нищо нередно.

"Колкото до водещия, г-н Ангелов, съветвам го да не иронизира непрестанно държавата, на чиято ясла е и неговата заплата", накрая завършва правото си на отговор министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3504

11

Така е. И ръка да целуват!!

Този заедно със себеподобните му профанесор Божо и банкянския пожарникар са истински срам за България.

8126

10

Ivan Atanasov

04.07 2016 в 22:24

Добре де, толкова ли е трудно да запомнят, че държавата оперира с пари на данъкоплатците. Т.е. ние плащаме заплатите, не министерството или Рашидов.

9924

9

ScrewIslam

04.07 2016 в 22:20

Нагъл и прост комунист! Ако журналистите имат достойнство и визия за бъдещето си, би трябвало сега да го наврат в кучи г.з.

Рашидов се изживява като член на Политбюро – сигурно с години си е мечтал да бъде и чак сега се е доближил до представата си за приближен на скъпия партиен ръководител и баща на народа.

С Бойко Борисов са си лика прилика авторитаризъм и нагло невежество.


9709

3

Маргарит

04.07 2016 в 17:22

Новият Гьобелс?

Или просто мутробарок с елементи на липса на държава и съд?