Расате: Окупацията на ЦИК продължава

Ивайло Анев Последна промяна на 25 септември 2014 в 08:18 1876 7

Боян Расате.

В момента окупацията ни продължава. Това заяви пред OFFNews лидерът на „Българския национален съюз – Нова демокрация” (БНС-НД) Боян Расате. 

По думите му поддръжниците му са успели „да завземат” и трите етажа на сградата на ЦИК.

"Охраната е по-малко на брой от нас и затова успяхме – а сега всеки от нас може да излезе от сградата, но не може да се върне", обясни националистът.

Вие знаете, че всяко едно участие в електронни медии струва стотици хиляди левове, продължи Расате. Той добави още, че вчера множество медии не отразили акцията му в ЦИК, защото искали пари от медийните пакети за предизборна кампания.

"Изключително ядосан съм от поведението на ЦИК, защото тя възпрепятства политическата ни кампания. ЦИК беше информирана още от първия ден, че електронният ни адрес, който ни е връзка с медиите, е блокиран.Сигнализирали сме, а ЦИК не си мръдна пръста – това е саботаж", заяви Расате.

Според него БНТ е променила едностранно споразумението за безплатно участие по националната телевизия, както и платените участия. "БНТ направи и платените участия безплатни, но само за тези партии, които са взели поне 1% на евроизборите", обясни лидерът на БНС-НД.

Вчера лидери на листи и кандидат-депутати от националистическата формация БНС-НД окупираха Централната избирателна комисия  заради решение на комисията да спре техен предизборен клип.

"От комисията многократно са ни ощетявали. С последното си решение спряха спряха наш клип с дете с трикольор, докато в същото време се въртят по-спорни клипове на ДПС. Настояваме за среща с представител на ЦИК, за отмяна на това решение и най-вече за равнопоставеност, защото има двоен стандарт", заяви вчера лидерът на БНС-НД Боян Расате.

На въпрос дали БНС-НД е над закона, Боян Расате отвърна, че не е над закона, но и ДПС не е над закона. "Казусът е морален – целта е да има справедливост", завърши той.

Междувременно Лютви Местан отрече, че в клипа на ДПС има агитация на детето, което той прегръща. "Аз имам съгласието на родителите ѝ момичето да бъде заснето в нашия клип – познавам добре закона", добави той. Според лидерът на ДПС момиченцето не агитира, а е в кадър от предизборна среща на ДПС. "Добре е хора, които се занимават с политика, да схванат разликата", завърши Местан.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.09 2014 в 15:38

Като Ви чета мненията и се чудя за какво му е на Расате да се знаимава с политика и да си докарва проблеми?
Топлерасти сте долни и сте свикнали да бъдете роби! ѝал ми е за вас бедни и объркани душици...

25.09 2014 в 11:05

читави родолюбци снайперисти няма ли, бре ора,да ни избавят от тоя продажна гмеж???

25.09 2014 в 10:55

Защо се позволява на такива субекти да бунят духовете в обществото точно в ключовите моменти за държавата и да отклоняват вниманието на хората от важните неща? И това се случва от години...
Кой го позволява? И защоооо? Нов Костинброд готвите а комунета?

25.09 2014 в 10:49

що му се обръща внимание и на тоя изпаднал селски идиот-не ни ли стигат другите-барекофф, сидерофф,боко тиквата,местан-доган, и СИЕ идиоти

25.09 2014 в 10:38

Честно казано предпочитам Расате пред Местан!

25.09 2014 в 09:14

... бе ти се надявай Петко да не се включи в окупацията...

... хахахахахаха

25.09 2014 в 08:37

Полиция, прокуратура, спец части, снайперисти, нещо?