Жандармерията нахлу в ЦИК

Ивайло Анев 24 септември 2014 в 19:44 6905 0

Снимка Ивайло Анев

Жандармерията нахлу, но не изведе Боян Расате и хората му от сградата на ЦИК.

Части на жандармерията нахлуха в сградата на ЦИК на булевард "Дондуков", но не изведоха Боян Расате и кандидат-депутатите от неговата партия Български национален съюз-НД.

По-рано днес лидери на листи и кандидат-депутати от националистическата формация БНС-НД окупираха Централната избирателна комисия (ЦИК) заради решение на комисията да спре техен предизборен клип.

Преди минути около 40 жандармеристи нахлуха в сградата, но малко по-късно напуснаха и споделиха пред репортер на OFFNews, че кандидат-депутатите няма да бъдат изведени тази вечер, защото са защитени от имунитет.

Към 17 ч. представител на БНС-НД обяви пред журналисти, че активистите на партията няма да излязат от сградата, докато не се срещнат с ЦИК.

"Избирателната комисия трябва да чуе нашите искания - в противен случай ще стоим в сградата 24 часа, ако се налага", категорични са от БНС-НД.

Сваленият клип на БНС е излъчен по БНТ на 5 септември. Сигналът срещу него е дошъл от СЕМ.

От решението на ЦИК стана ясно, че в края на предизборното видео се появява дете, което тича с националния флаг в ръце. На неговия фон диктор прави политическа агитация. Централната избирателна комисия е категорична, че това накърнява добрите нрави, посочени в чл. 183, ал. 4 от Изборния кодекс.

Според БНС обаче в предизборен клип на ДПС също се появяват деца, но партията не е санкционирана по никакъв начин. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови