Радостин Василев: Десислава Атанасова е по-подходяща за председател на НС

ГЕРБ многократно питаха за кабинета. Казахме им, че говорим за законите, заяви депутатът

OFFNews 20 април 2023 в 09:08 2126 0

Радостин Василев

Снимка БГНЕС

Радостин Василев

По време на разговорите в парламента ГЕРБ многократно поставяли въпроса за кабинет, в ПП-ДБ повтаряли, че са там, за да говорят за законодателна програма.

Това заяви в сутрешния блок на Нова тв депутатът Радостин Василев, който се прехвърли към ПП от ИТН в края на кабинета на Кирил Петков.

Василев повтори, че ПП-ДБ не биха участвали в кабинет в ГЕРБ под никаква форма - нито експертен, нито политически, без значение с чий мандат е съставен той.

Депутатът коментира и защо не е подкрепил кандидатурата на Росен Желязков (ГЕРБ) за председател на Народното събрание. Решението било лично, а гласът му така или иначе не бил решаващ. Смята обаче, че в ГЕРБ по-подготвена за поста бе Десислава Атанасова.

Василев отрече да е коментирана лидерска среща между Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Борисов. „Вероятно ще има такава, но не е фиксирано кога”, каза народният представител. 

Ако първата политическа сила не успее да състави редовен кабинет и вторият проучвателен мандат отиде при ПП-ДБ, коалицията ще търси подкрепа от всички парламентарно представени партии. Кадрови състав все още не е коментиран, заяви Василев.

Народният представител посочи, че представители на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са разгледали в детайли текстовете за законовите промени, регулиращи кой може да разследва главния прокурор. По думите му има информация, че се търси политическа провокация от страна на Иван Гешев. „Вие знаете как работи той – прокуратурата е бухалка. Ние от „Продължаваме промяната” през последните шест месеца сме постоянно подложени на репресия от прокуратурата. Всички – Кирил Петков, Асен Василев, на бивш министър му повдигнаха обвинение”, каза Василев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков