Радев: По гласуването на актуализацията ще проличи кои партии работят за гражданите и кои - за себе си

OFFNews 18 август 2021 в 12:42 3163 0

"По гласуването на актуализацията на бюджета ще си проличи кои партии работят за гражданите и кои - за себе си", заяви президентът Румен Радев на фона на вече формираната парламентарна комисия по бюджет и финанси и предстоящите днес консултации с ДБ, ДПС и ИБГНИ.

Радев коментира и възможността за обвързване на гласуването на актуализацията с връчването на третия мандат, за което намекна в края на миналата седмица

Според него "ще е крайно безотговорно, ако и този парламент не състави правителство и не актуализира бюджета". 

Радев заяви още, че ако това се случи, следващият служебен кабинет ще бъде с "вързани ръце по време на криза".

Президентът коментира и казуса с възможното двойно гражданство на икономическия министър Кирил Петков. Според него атаките срещу служебните министри се дължат на това, че назначеното от него правителство е засегнало интересите на мафията.

"Атаката срещу министъра на икономиката Кирил Петков цели да обезсмисли и да постави под въпрос легитимността на всички актове на служебния кабинет", заяви Радев и допълни, че атаката идва от "корупционери, които искат да върнат часовника назад".

Той посочи още, че трябва да се изчака решението на Конституционния съд, преди изборът на Петков за министър да бъде определен като незаконен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови