Радев и Борисов: България стои редом с приятелския испански народ

OFFNews Последна промяна на 17 август 2017 в 22:25 11127 3

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов изразиха съболезнования за жертвите в Барселона.

В изявлението на президента Румен Радев, разпространено от неговия прессекретариат, се казва:

"Дълбоко потресен съм от нападенията в центъра на Барселона, при които загинаха и бяха ранени много граждани. Това е поредна терористична атака срещу европейска държава, която изисква да бъдем единни в борбата с тази обща за всички наши общества заплаха. В този труден момент България стои редом с приятелския испански народ. Съпричастни сме с болката на семействата, загубили своите близки, и се надяваме извършителите на тези престъпления да получат бързо и справедливо наказание. Солидарността и волята в борбата с терора ще надделеят над мракобесието".

В телеграма до испанския си колега Мариано Рахой премиерът Бойко Борисов изрази искрените съболезнования на българското правителство за жертвите при днешния терористичен акт в Барселона.

"Дълбоко сме потресени от тази проява на жестокост и насилие над мирни граждани и изразяваме солидарност и безрезервна подкрепа към испанския народ. За подобни действия няма и не може да има оправдание", посочва премиерът.

Той заявява и решимостта на българското правителство да продължи активно да участва в борбата на международната общност срещу тероризма.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8001

2

Севтопол

18.08 2017 в 10:33

Black Hex, особено такива трагични събития нямат нужда от коментар. Особено пък от теб.

6569

1

Black Hex

18.08 2017 в 08:28

Много вяло. Няма "же-суита", няма митинги заедно ръка за ръка срещу нетолерантността, лампите на кулата в Париж не загасиха. никаква организация. А Испания все пак е член на ЕС, не е Русия с нейния Петербург.
Сложите ли си вече испанското знаменце по фейскилийките, които ви е направил захарченко (цъкърбърг)?