Радан Кънев: Честито и си пазете барута сух

OFFNews Последна промяна на 23 юли 2014 в 20:11 21076 13

Радан Кънев

Усещането не е като на 4 февруари 1997 г. Няма го този патос на победилата революция, нито тази въздишка на облекчение от избегната гражданска война.

Това написа в профила си във Facebook лидерът на ДСБ и говорител на Реформаторския блок Радан Кънев в коментар за оставката на правителството на Пламен Орешарски.

Точно тази разлика трябва да използваме, категоричен е Кънев.

Няма всенародни надежди, няма очакване за цветя и рози. Сега е нужно методично, упорито и безкомпромисно реформиране на държавната власт. Сектор по сектор, стъпка по стъпка. Без прекомерни очаквания, но и без „необходими“ компромиси, обясни той.

Нужна е пълна изолация на ДПС и БСП от властта. Категорична, поетапна смяна на поколенията в парламента и изпълнителната власт, посочи Радан Кънев.

„За разлика от '97, днес няма да се напиваме като казаци. По-добре да си легнем като германци в полунощ, на четвъртата бира. Защото от утре е труд, пот и ... труд. Защото твърде дълго беше пампанско и сълзи. Честито и си пазете барута сух. Сега започва...“, пише още Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.07 2014 в 14:35

Прав си, Радане... Решиха, свалиха си го правителството, и оттук нататък идва трудното. Да разочаровам горното Кате, ама ако смисъла на годината протести е да се възкачи ГЕРБ, че и самостоятелно, пак на клона... много ще е жалко. Аз искам интелигентни, квалифицирани, отговорни хора в Парламента, а не тези тулупи, дето ги гледах тази сутрин по телевизията и си мислех кой болен мозък вкара тези недоразумения в тази красива сграда... А сме се одрямали пак, А са ни вкарали същите тулупи и ще се питаме пак КОЙ?!?

24.07 2014 в 11:02

Радан е прав, но можеше да го каже по малко по-експертен начин .Няма за какво да се празнува-има само много работа, защото това, което е оставено е потресаващо! Въпросът е дали Реформаторският блок иска да промени нещо-а за целта трябва да участва във властта, или просто иска да е в Парламента, без да поема отговорност? Очевидно решението, особено на ДСБ зависи от една личност, която формално вече не е в политиката. А на тази личност й е трудно да преглътне, че след един, общо взето успешен мандат на бившето СДС трябваше да загуби, но в опозиция не можа да се съвземе и се разпадна. Каквото и да се говори за ГЕРБ, факт е че те се оказаха по-устойчиви, отколкото се очакваше и това едва ли се дължи само на лидера им!

24.07 2014 в 03:23

тоз е рядък смешник. единствената "надежда" за т.нар "десен електорат" е че Дармаданчо няма влезе в Меджлиса уупссс! как можах да го кажа! В парламента де. Най вероятно ще яде двойна хурка. Първо, леля му Кунка Куневица така ще го изклати, че ще му се накъдрят ситно и веждите и космите в носа! Второ, Вероятността да влезнат в Медж...ПУ!!! Парламента, да кажа - Рамадан, Калинка Крумова,Капкиния възглупав син, Любен Дилов, Дебела Мара от Филибето, Скатаджията-Карък от "Бургашко" е около нулата, така че спокойно може да се напие, надруса и подобни - ако естествено КаТеБе-то му пусне фандък и му даде паричките. Иначе - ще чака някой да го черпи цигарка!

23.07 2014 в 23:51

Прав е Рамадан, цветя е рози няма де има, а само магарешки бодили от Банкя и татул от Делиормана...

23.07 2014 в 22:11

Решил съм да гласувам заради Радан Кънев - смятам, че това е най-разумното за мен.

23.07 2014 в 21:07

Мисли си с главата, Радане! С главата, дето ти е на раменете, имам предвид! Сума хора ще гласуват за вас на сляпа вяра, че сте читави, да не стане грешка с барута!

23.07 2014 в 21:03

Професоре да накараме движение русофили да направят партия и да им дадем да управляват двупартийно с БКП (да не се бърка със сегашното бсп) тогава със сигурност няма как да си помисли човек че са гербери. Или по-добре, слагаме Доган като султан и ставаме султанат начело с Асфалт Паша(борисов), Серги Съсли (иска ли питане), Ибрик ага (боленчо) и Бюрек ефенди, и чакаме светлото бъдеще на булгаристан. Една птичка пролет не прави, пък те на високите нива са си един дол дренки така че без проблеми султаната ще просперира.......

23.07 2014 в 20:53

На бас, че тоя маймуняк никога не е виждал барут. Нито сух, нито мокър.
Ако не се усвЕсти дясното да го махне, пак ще сме никои.

Аман от нескопосани сърфъри, дето се опитват хем да яхнат вълната, хем да си крият червените задници.

23.07 2014 в 20:33

Я, каква изненада! Значи за РБ гласуват фашистите, като тоя off.
Ми, честито!

23.07 2014 в 20:30

Ох, Радане! Защо ли за една година ме докара от надеждата до досадата? Дали ще се напиваш като казак или като германец си е лично твоя работа и едва ли интересува целокупния електорат на РБ. А приказките за барута ги остави за Атанасов и Борисов - те и без това си играят някакъв "генералски гамбит", който едва ли някой извън тесния кръг на "посветените" разбира. И само да напомня - човекът е единственото живо същество, което може да се спъне два пъти на едно и също място.