Путин иска да разедини Европа, в плана му участва и "Атака"

Дойче веле Последна промяна на 20 март 2015 в 20:30 10636 19

Путин се опитва да разедини Европа, а в този негов план роля играят и някои партии в България, Унгария и Гърция, казва в интервю за Дойче Веле германският социалдемократ Гернот Ерлер.

Гернот Ерлер е бивш заместник-министър на външните работи на Германия и председател на Германо-българския форум. В момента той е координатор към германското правителство, отговарящ за отношенията с Русия, Средна Азия и страните от Източното партньорство. С него в Берлин разговаря журналистът Роберт Шварц.

Шварц: Русия смята България, както в някакъв смисъл и Унгария, за своя „сфера на влияние”. На фона на украинската криза това със сигурност е проблем не само за Брюксел, но и за Берлин.

Ерлер: Разбира се, ние внимателно следим случващото се и установяваме, че руската страна идеологически се сближава с десни групировки в Европа. Става дума както за „Йобик” в Унгария, така и за „Националния фронт” във Франция, но и за „Атака” в България. Това са крайно десни партии, с които сегашното ръководство в Москва установява близост. Вече от доста време Путин поддържа национал-консервативните тенденции в своето общество и се опира върху онези мнозинства в страната, които защитават така наречените „традиционни ценности”. Това на практика е същата нагласа като нагласата на изброените национал-популистки партии. По този начин в Москва се надяват да повлияят върху определени правителства - например в България, Унгария или Гърция. Целта е да се попречи на вътрешното разбирателство в ЕС - защото това разбирателство в момента тревожи Путин. За него е по-добре европейците да нямат единна позиция по конфликта в Украйна, да нямат единна позиция по санкциите като инструмент за натиск върху Русия.

Шварц: Не само Путин, но и руската пропаганда като цяло се опитва да внесе разкол между държавите в ЕС. Какво могат да направят европейците, какво може да направи Берлин срещу тази медийна атака?

Ерлер: По този въпрос се мисли в момента. Миналата седмица бях в Рига и разговарях с латвийското ръководство за този проблем. Има различни идеи, но едно е сигурно: да практикуваме някаква контрапропаганда - това не отговаря на нашата политическа култура. Пък и няма смисъл. Нужно е друго: да опровергаваме фалшивите информации и да убеждаваме хората да не се поддават на пропагандисткия натиск, а да търсят благонадеждни източници на информация. Знаем, разбира се, че в цяла Европа има голяма рускоезична диаспора. Има я и в Германия, където живеят голям брой руски немци. Ние като политици забелязваме, че пропагандата оказва влияние върху тази диаспора. Забелязваме го по писмата и мейлите, които получаваме всекидневно. В тях много често откриваме именно пропагандните послания, които се разпространяват в цяла Европа от рускоезични канали. Заедно да се противопоставим срещу тези опити за дестабилизиране - това е важна задача и за сегашното ръководство на ЕС.

Дойче веле, заглавието е на редакцията

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.03 2015 в 21:32

:)
▒▒
▒▒
▒▒
▒▒
▒▒────▄
▒▒──▄██
▒▒▄████─▐▀▌
▒▒█████─▐─▌
▒▒█████──█
▒▒█████──█
▒▒██████─█
▒▒██████─█
▒▒█████████
▒▒██████████▄
▒▒████▄▀██████▌▌
▒▒████▄▀██████▄
▒▒████▄▀██████▂▂▂▂
▒▒████▄▀▄███████
▒▒████▄▀████
▒▒█████████▌
▒▒███████▄█
▒▒█████─▄▀
▒▒███████
▒▒██████
▒▒█████
▒▒█████──▄
▒▒█████─█
▒▒█████▄█─▄▀
▒▒█████─█▀
▒▒█████─▐
▒▒█████
▒▒█████
▒▒█████─▄▀
▒▒█████▄█──▄
▒▒█████─█▄▀──────▄
▒▒█████─█────▄──█──▄
▒▒█████─▐────█▄─█─▄█
▒▒█████──────▀████▀
▒▒▀████────────▀██
▒▒──▀██─────────█
▒▒────▀
▒▒
▒▒
▒▒
▒▒
▒▒
▒▒

21.03 2015 в 15:16

Добро утро Мария това е ясно като бял ден такива руски партийки рубладжийски организацийки ИЗПОЗЛВАТ НАЦИОНАЛНОТО за да прокарват руските интереси. Сега рубладжията Воленчо като беше на инструктаж в ръсиа руските медийки написаха ,,българската (забалежете) ,,националистическа партия Атака" А в същото време ние като празнувахте денят на генерал Христо Луков руските медийки казаха че сме фашисти. Вижте че такива който използват националното за да прокарват руските интереси само връткат дупе на ръсиа що не връткат дупе Китай е номер 1 икономика в света а те само на ръсиа тва не е за пръв път и през 1 вата и 2 световна война преди руските пияници фашисти да прилапат почти цяла европа те са имали и работили със свойте пионки марионетки през времето и като дойде времето те да си предадът крепоста както тука преди руската окупация през 1944 руските пионки са разузнавали и шпионирали и като дойде моментът действат вие защо мислите че е било на нашата армия наредено да не участват и да се изтеглят от нашите върнати земи и да се скараме с нашия съюзник хитлеристка Германия вижте има го архива НОТАТА С КОЯТО ИЗПРАЩА МОСКВА БЪЛГАРИЯ НЕПРЕМЕННО ТРЯБВА ДА СКЪСА С ГЕРМАНИЯ

21.03 2015 в 12:04


▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐
▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐
▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▀▀▀▀▀▐▐▐▀▀▀▀▀▀▀▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐
▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▀▐▐▐▐▀▀▐▐▀▀▀▀▀▀▀▐▐▐▐▐▐▐▐▐
▐▐▐▐▐▐▐▐▐▀▀▀▀▀▀▀▀▀▐▀▀▀▀▀▀▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐
▐▐▐▐▐▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▐▀▀▀▀▀▐▀▀▀▀▐▐▐▐▐▐
▐▐▐▐▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▐▐▀▀▀▀▐▀▀▀▀▀▀▐▐▐▐▐
▐▐▐▐▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▐▐▐▐▀▀▀▀▀▐▀▀▀▀▀▐▐▐▐▐▐
▐▐▐▀▀▀▀▀▀▀▐▐▐▐▐▐▀▀▀▀▀▀▐▀▀▀▀▀▐▐▀▀▀▐▐
▐▐▐▀▀▀▀▀▀▀▀▐▐▐▐▐▀▀▀▀▀▐▐▀▀▀▀▀▐▀▀▀▀▐▐
▐▐▐▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▐▐▐▐▀▀▀▀▀▐▐▀▀▀▐▐▐▐
▐▐▐▐▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▐▐▐▐▐▐▀▀▀▀▀▐▀▀▀▀▐▐▐
▐▐▐▐▐▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▐▐▐▐▐▐▀▀▀▐▐▀▀▀▀▐▐▐
▐▐▐▐▐▐▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▐▀▀▀▐▐▐▐▐▐▐▐▀▐▐▐▐▐
▐▐▐▐▐▐▐▐▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▐▐▐▐▐▐▐▐
▐▐▐▐▐▐▐▐▐▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▐▐▐▐▐▐
▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▐▐▐▐▐▐▐▐
▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐
▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐
▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐
▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐
▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐
▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐
▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐
▐▐▐▐▐▐▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐

21.03 2015 в 11:33

По принцип съм съгласен с изводите на германския политик. Но не мога да разбера, защо и той твърди, че Атака, руската (небългарска) националистическа партия в България, е крайно-ДЯСНА?!? Какво точно и е дясното - това, че иска да национализира всичко - ЕРеПета, банки, чуждестранни фирми и т.н.? Има ли поне една ДЯСНА идея, проповядвана от тази ЯВНО КРАЙНО-ЛЯВА ПАРТИЯ. „Йобик” в Унгария, и „Националния фронт” във Франция може да са десни, но руските подлоги в България са крайно-ЛЕВИ и трябва да престанем с тази
глупавата щампа, резиляща дясното мислене в Родината.

21.03 2015 в 11:10

Г-н Петков винаги може да се напазаруват депутати от ГЕРБ или която и да е друга партия. Но е изгодно за постоянно да си имаш един кресльо(а и той още преди да почнат да му плащат беше узрял за идеята само трябваше малко рубли, за да се ориентира правилно), най - малкото, за да е конкуренция на БСП. Защото в БСП бяха решили, че имат монопол над лизането на руски задници и почнаха да се възгордявати да не слушат хазяйна.

21.03 2015 в 10:40

За какво му е на Путин партия, като Атака? Тази партия всеки път се бори да прескача 4% бариера и реално не е абсолютно никакъв фактор в страната. Ако иска Путин да стане нещо на неговото, ще си напазарува депутати или направо целите им партии. Няма абсолютно никакъв проблем да бъдат напазарувани бившите комунисти от ГЕРБ или от РъБъ. Нищо, че сега вият за европейски ценности и бла бла. Достатъчно е само да помиришат тлъстия рушвет от изток и веднага ще запеят друга песен.

21.03 2015 в 09:48

Още един откривател на топлата вода. Това в Германия изглежа е някаква нова мода.

21.03 2015 в 09:23

Естествено е една грантова медия да публикува материали, съответстващи на зададената и от донорите линия с опорни точки. Дали това има нещо общо с обективната истина е без значение, важно е парите да се вземат.

21.03 2015 в 08:00___________________ ##
_____________________ ###
_________________________ ####
__________#######__________### #
__________######_____________# ####
_______######________________# ####
_____######__###______________ _#### #
________##_____####___________ __### ##
_________________####_________ ___## ###
___________________### #_________## ####
_____________________# ####______## ####
________###_____________###### ##### ##
______###_#####___________#### ##### #
___###______######### ##########
_#####___________##### ######__#### #
####__________________________ ____###?

21.03 2015 в 06:41

Този да не е пИдал като бившия си шеф та така скача срещу традиционните ценности отричащи педерастията?