Quantcast

Гласът на Русия: Колегите от "Атака" ни пращат сведения

OFFNews Последна промяна на 04 февруари 2015 в 15:34 14745 36

Ден след изказването на министъра на отбраната Николай Ненчев, че "се създава впечатление за пропаганден център, който внушава слухове и безпокойства, като темата с мобилизацията и командния център край Шабла – неща, които не отговарят на истината", държавното радио "Гласът на Русия" реагира с редакционен коментар. 

В материала специалният кореспондент на Българската редакция Наталия Александрова признава, че "цялата история се завъртя след информацията на колегите от "Атака". Те ни изпратиха сведения, които инициираха нашата публикация".

Препечатваме публикацията без съкращения и редакторска намеса:

"Не се безпокойте, господин министър, само двама сме

Министърът на отбраната на България Николай Ненчев смята, че някаква организация в Русия се опитва да води информационна война на българска територия. Според него, това бил цял пропаганден Център. Но ще се наложи да го разочароваме.

«Русия нагнетява напрежение и паника в България чрез масовото лансиране на неверни информации» – това изявление на министъра на отбраната на България Николай Ненчев публикува вчера българският вестник «Сега». Главният военен чиновник на страната без заобикалки ни обвинява в това, че «слуховете, че се готвим (в България) за война, идват от Русия. Източниците на тази информация са едни и същи. Хората, които създават истерия, са едни и същи. Налице е информационен пропаганден център, който иска да създаде паника у хората», заяви министър Ненчев и съобщи, че вече е обсъдил темата и с премиера Бойко Борисов.

Пред «Нова телевизия» Ненчев представи своето усещане, че «центърът е в Русия, а у нас "Атака" непрекъснато излизат с изявления и въпроси по тази линия». Цитирам буквално.

Първо, един малък апостроф: тъй нареченият «информационен пропаганден център» не е нищо друго, освен двама обикновени журналисти от Българската редакция на «Гласът на Русия». Не е чак толкова страшно.

Второ, искам да напомня, че цялата история се завъртя след информацията на колегите от «Атака». Те ни изпратиха сведения, които инициираха нашата публикация. Обърнахме се към лидера на политическата партия «Атака» Волен Сидеров с молба за интервю, което взехме и сложихме на нашия сайт. Едно към едно. Така че, за нейната «неверност» не носим никаква отговорност.

Между другото, искам да напомня на господин Ненчев, че някои копия на повиквателните ни бяха изпратени от хората на Фейсбук, които са ги получавали, или са ги видели. Така че Бог да ни пази да водим «информационна война на българска територия». Просто, както всички нормални журналисти, се стремим да съобщаваме на нашите слушатели и посетители факти, разкриващи интересни за тях събития и ситуации.

И още едно нещо, което точно бих нарекла дезинформация. Никой от нас нито е писал, нито е произнасял думите за: «ядрен център с ракети в Шабла». И не сме предизвиквали в българското общество никаква истерия. Това е, извинявайте, излишна интерпретация.

Обаче, все пак е добре, че министърът на отбраната на България уточни за «рутинната процедура» по «актуализацията на списъците», че е просто една проверка.

Искам да се надявам, че фразата «според НАТО Русия води такъв тип действия (става дума за хибридния модел на информационна война на българска територия) в Източна Украйна», не носи, нито в случая, нито по принцип, подмолен провокационен характер.

С уважение: специален кореспондент на Българската редакция на «Гласът на Русия» Наталия Александрова."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.02 2015 в 15:00

#31 Роско - +++++++++++++++++!!!

05.02 2015 в 11:08

Работата е ясна и не особено сложна. "Атака" изпълнява задача, която във волейбола се нарича "вдигане на топката".
Значи, те вдигат и товарищите забиват в нашето поле. Лошото е, че българите са традиционно слаби в колективните игри, а и във всички дейности, които изискват колектив.

05.02 2015 в 08:53

Болен-предателят, руско-турски ибрикчия, защо още не е съден за държавна измяна?
Този тумор наречен Атака"" трябва да се изреже до дъно!

05.02 2015 в 04:05

"Искам и банков надзор от страна на ЕЦБ; искам и политически и съдебен борд..... Искам да ни управляват пенсионирани японски и немски политици"

Великолепна идея!

Добави към това и задължителен японско-немски мениджмънт на големите фирми и нещата ще се нормализират...

05.02 2015 в 01:04

пък на red мога само да му кажа - dead ще изглеждаш много по-умен :-) Северна Корея те чака!

05.02 2015 в 01:00

Дидо, какво да му разделяш на времето, че не ти разбирам на писането?!?!
България е член на НАТО, лизачи на червени гъзове! В България ще има команден център на НАТО. И силно се надявам това да е първата стъпка към загубата на суверенитет на тази държава, щото от 71 години се управлява от доказани комунистически изчадия, агенти на ДС, верни на КГБ и те така..... Дори искам команден център на НАТО и база за свръх-бурзо реагиране на територията на страната. Искам и банков надзор от страна на ЕЦБ; искам и политически и съдебен борд..... Искам да ни управляват пенсионирани японски и немски политици, а не тъпи мутри и долни комунисти, ДС изчадия и прочее. Горете в ада, комунисти!

05.02 2015 в 00:14

Какъв е проблема не разбрах? Ако Местан каже същите неща пред вестник Милиалет( не помня как беше името му там ) никой няма дума да обели, а той ходи да се отчита на премиера им и всички тия тролове дето ревът тик сега ги нямаше.Цитирали са партията и кво. Ако има някакво престъпление си има органи и ще го разследват.Хората просто са били изненадани от тъпотиите за пропаганден център и са опровергали информацията. Но като гледам как масово се реве срещу русия във всяка медия, според мен не е лъжа че има команден център в България но там говорят англииски не руски и плащат добре като гледам коментарите. Е те се научиха, че уплашения народ лесно се бута накъдето поискаш, а за да владееш трябва да разделяш. Време разделно е.

04.02 2015 в 20:38

ХУЙЛОвците българофоби от АТАКА (ЮРУШ) !!!

04.02 2015 в 19:19

Тия щом до болен пидеров и северна корея опряха , значи вървят към "светло" бъдеще.