След България, и в Чехия пробват руския сценарий "Викат Ви с призовки в армията"

Юлиуш Висожински Последна промяна на 12 март 2015 в 15:21 9875 18

Комунистът Петър Цвалин, който твърди, че Чехия ще воюва с Русия.

В края на януари телевизията на "Атака" и Българската редакция на Радио "Гласът на Русия" лансираха версията "за опасността от въвличането на България във война на НАТО срещу Русия".

Най-силен пропаганден ефект в материалите и на двете медии постигна твърдението, че "в някои градове на България – София, Сливен, Шумен и други, младежи получили повиквателни със цел къде да се явят при обявяване на мобилизация в случай на военни действия".

Впоследствие от българското Министерство на отбраната излязоха със съобщение, че у нас не се мобилизират войски, нито тече подготовка за война срещу която и да е държава.

Централното военно окръжие и неговите структури в страната извършват периодично актуализация на списъците за окомплектоване и това е причината да са изпращани повиквателни заповеди до български граждани, които имат военна подготовка, съобщиха на 28 януари от МО.

Подобен пропаганден сценарий с разгръщане на истерията "народът ни е изправен пред война с Русия" тези дни се реализира и в Чехия.

Главно действащо лице в него е Петър Цвалин - член на областен комитет на Комунистическата партия на Чехия и Моравия, която разполага с 33 депутати в Долната камара на чешкия парламент и 3 евродепутати.

Той пише, че "мъжете и жените в Чешката република са изправени пред риска отново да застанат пред военните окръжия. Това предполага изменение в Закона за отбраната и се дължи на влошаването на състоянието на сигурността в Европа и необходимостта да се реагира бързо на потенциален конфликт. Или поне така твърдят някои". Това, дословно, са аргументите на комуниста.

Статията на Цвалин беше публикувана в няколко леви и ултралеви издания в Чехия.

В нея се посочва още: "Чешката република дълги години живееше в относително спокойствие. До момента, когато започнаха масовите протести на крайнодесните в Украйна, щедро спонсорирани от САЩ и ЕС. От момента, в който започнаха тези протести в Украйна, Външното ни министерство и нашето правителство подеха нападките към демократично избрания президент Виктор Янукович и Руската федерация, по-точно казано - към Владимир Путин. С подкрепата си за фашистките сили на Майдана чешкото правителство де факто подкрепя и войнствените тенденции по отношение на Руската федерация и Източна Украйна".

"Защо Чехия иска да участва във военната операция, която, с висока степен на вероятност, ще започнат украинското правителство и НАТО? Заради агресивността на НАТО сега може да се предполага, че чешките мъже и жени отново трябва да се явяват във военните окръжия" - спекулира Цвалин.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.07 2015 в 17:59

Каква война? Какви 5 лева?? Червените глисти още не проумяват, че СССР, който обичат и не го различават от Русия отдавна РУХНА!! При това без нито един изстрел. Същото става и сега.

13.03 2015 в 09:53

"Като гледам колата му е руска... или не?"

Чешка е, тва е задницата на Фабия седан..:):):)

Но сакото определено е смърт на фашизма :)

12.03 2015 в 21:56

Това изделие кръстоска между Петър Чобанов и Делян Пеевски ли е?

12.03 2015 в 21:39

Сега се сетих! Ми той много прилича и на оня дебелия малоумник дето беше министър на икономиката на Орешарски (ега ти чучулото...) и който после си извъртя мекото дупце към турската партия и стана "дьонме" на Местан/Доган.
Ама много си приличат тия червени малоумници. Да не ги прави един баща? :-)

12.03 2015 в 21:34

Сакото е от батю :-)
Какво да му коментираш на тоя червен овчи мозък?...

12.03 2015 в 20:53

Този на портрета, като го гледаме ни хваща страх - как ли пресича улицата без да го сгазят ? И сакото определено е чуждо, дали няма свое?
Една свежа мисъл се поражда у нас, обаче. Също както и при вида на подобни фигури у нас. Ако Голямата ушанка допря до такива да му правят диверсиите, може би не всичко е загубено?

12.03 2015 в 18:48

А къде е Путин?

12.03 2015 в 18:34

Убеден съм, че Петър Цвалин в най-скоро време ще бъде булка в Централния пражки затвор.

12.03 2015 в 17:35

Защо всички русофилистици приличат на педерасти и абсолютни игноранти?

12.03 2015 в 17:22

Поне сако, което да му е по мярка трябваше да си намери, че така "олеква" :)))