"Протестна мрежа" иска проверка подменена ли е декларацията на Пеевски

ОFFNews 12 юни 2014 в 15:36 3357 2

Делян Пеевски

Снимка Сергей Антонов

Делян Пеевски

"Протестна мрежа" призовава председателя на Сметната палата да провери истинността на изнесените в медиите данни, че може да има подмяна в подаваните от Делян Пеевски декларации.

Сравнете информацията от депозираните на хартия декларации от депутата Пеевски и въведеното в електронния регистър и съобщете какви са констатациите Ви, подканят протестиращите.

Повод за искането им стана изказване на Татяна Дончева, според която служител в Сметната палата е въвеждал в интернет архива различни данни от подадените от Пеевски на хартиен носител.

"Питате ли се защо още не е избран състав на Сметната палата? Ами защото казват, че Делян Пеевски иска да пробута една служителка, която години наред е вкарвала информационния масив в интернет, включително и неговите декларации не със съдържанието, с което те са реално подадени. И затова журналистическите разследвания, които са върху интернета (на базата на информация от Интернет, б.ред.) не могат да стигнат до това как този човек хем е собственик на вестниците си, хем по интернет не." Това заяви лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева пред телевизия Bulgaria On Air, цитирана от vevesti.bg.

Според годишната декларация Делян Пеевски е спестил само 17 056 лева през 2013 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!