Протест с продължение ще сваля Борисов, полицай до полицай в центъра на София

OFFNews 16 септември 2018 в 08:50 14397 1

Протест срещу управлението е планиран днес в центъра на София. Той настоява за смяна на политическата система и съвпада с други публични мероприятия. 

Създадена е специална организация, за да бъде гарантирано спокойното им протичане, съобщиха от Министерство на вътрешните работи.

Осигурено е достатъчно полицейско присъствие, за да не се допуска нарушаване на обществения ред и спокойствието на гражданите.

Възможни са временни спирания или пренасочване на движението при необходимост. Целта е да не се пречи на очаквания засилен трафик заради предстоящия първи учебен ден и завръщането на голям брой автомобили в столицата. Осигурен е достатъчен полицейски състав, който да гарантира мирното протичане на протестните действия и спазването на обществения ред.

Инициатори на протеста са живеещият в Лондон Емил Русанов, собственик на сайта "Будилник", Росен Миленов и Светослав Козлуджов. 

Началото е днес пред парламента в 12 часа, като за протеста ще пристигнат българи от Европа и САЩ. Сънародници зад граница ще протестират пред българските посолства в съответните страни. Следващият протест ще е на 26 септември пред централата на Европейската комисията в Брюксел, където протестиращите ще внесат петиция за тревожното състояние на България. След това ще има нови протести през около месец-два.

Протестът е под наслов "Оставка, съд и смяна на системата". Организира се във "Фейсбук" и се финансира от платформа с дарения, като до момента са събрани малко над 1000 британски лири, съобщи Емил Русанов, издател на вестник "Будилник" в Лондон, преди ден.

За протеста в неделя в София ще пристигнат българи от Франция, Белгия, Холандия, Испания, Италия, Великобритания, САЩ. 

Росен Миленов, бивш служител на ГДБОП и ДАНС, заяви, че ще отиде на протеста с децата си и посочи исканията, които ще бъдат поставени: "Оставка на правителството на "Борисов 3", неразпускане 44-тото НС, приемане на кабинет, излъчен от гражданите, който ще работи по разписана програма със срокове и конкретни неща".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

16.09 2018 в 13:05

Интересно какво ще стане, ако аз дам 1 000 лири, за да затворят Трафалгар скуеър.
Ай си бегайте тъдява, а? Доде не сте яли шамари от английските ченгета.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки