Прошков: Аватари на Борисов нападат „Движение БГ“ (видео)

Елица Мартинова 11 април 2013 в 12:32 2461 5

Прошко Прошков, Снимка: БГНЕС
Прошко Прошков, Снимка: БГНЕС

„Движение България на гржданите“ е обект на постоянни атаки от аватари на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, заяви на брифинг в четвъртък говорителят на предизборния щаб на партията Прошко Прошков.

Според Прошков най-ярък пример за нападките срещу партията на Кунева е ситуацията в Пловдив. По думите му случката е била излишно раздута и е целяла разединение и объркване сред членовете на „Движение БГ“.

Секретарят на партията Калин Томов представи факти около хората, подали заявление за напускане на „Движение БГ“ в Пловдив. Той обясни, че в централата са пристигнали 384 ксерокопирани заявления. Мотивите в 351 от тях са били напълно идентични. По думите на Томов е имало 37 заявления, подадени от хора, които никога не са членували в партията.

„Има 191 фалшифицирани заявления. Разговаряхме с хората, от чието име е пуснато заявление. Те нямат никаква представа, че са подали такова нещо. Говорим за 191 умишлено фалшифицирани заявления“, обясни Томов.

Според секретаря на „Движение БГ“ още по-смущаващ е фактът, че комплектът със заявленията за напускане, е изпратен от адреса на партия „Съюз за Плодвив“.

„Други политически партии се опитват да внушават какво се случва при нас. Защо това се случва точно в Пловдив? По една много ясна причина – защото г-н Борисов е водач в листите на Пловдив-град. Тъй като той се провали в управлението през последните четири години и беше свален от протестите, в момента той е решил да прави кампания, без никъде да се появи публично. Той е готов да се яви само в зала, пълна с хора, докарани с автобуси – стерилна и контролирана среда“, коментира Томов.

Според Прошко Прошков „Движение БГ“ е най-неудобният конкурент, защото е пречка по пътя на коалиция между ГЕРБ и ДПС. По думите му Бойко Борисов се опитва да убеди избирателите, че Лютви Местан е различен от Ахмед Доган.

От партията се оплакаха, че нейни членове са мишена на постоянни атака и заплахи.

„Има хора от нашите структури, които са заплашвани. Има жена, на която й бе казано, че ще й бъде прекратен кредитът, ще й бъде взето жилището, ако публично не се откаже от членството си в „Движение БГ“. Нямаме никакво съмнение, че ГЕРБ ще се опитва да осигури медийно присъствие на такива измислени скандали, за да води своя черен PR”, коментира Калин Томов.

„Ако ние измислим лекарство срещу всички видове рак, ще получим една минута в лошо време. Подобен тип случка получи прайм тайм във всички медии“, допълни Прошко Прошков.

Той подчерта, че в момента текат коалиционни договорки между ГЕРБ и ДПС и между ГЕРБ и „Атака“.

„Атака“ са готови винаги да легнат на ГЕРБ, това е ясно. „Атака“ са донорчета на ГЕРБ. Две години кой подкрепяше кресливо всяко решение на ГЕРБ, кой беше поделът тогава, а изведнъж пуделът стана питбулче. „Атака“ и ДПС са едно и също нещо – патерица на ГЕРБ“, каза Прошков.

„Противно на това, което твърди г-н Борисов, българите не са прости и знаят кой стои зад всички тези неща. В деня на изборите те ще ги накажат, а няма да ги похвалят за всички машинации“, допълни Калин Томов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови