Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

В листите на Кунева влезли загърбените от ГЕРБ

Елица Мартинова 04 април 2013 в 14:39 3192 11

Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС
Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС

„Листите ни са съставени от учители, лекари, дребни собственици. Това са лицата на можеща България – тези, които ГЕРБ отхвърли и им обяви война преди близо четири години“. Това заяви на брифинг в четвъртък лидерът на „Движение БГ“ Меглена Кунева.

2/3 от кандидатите на „Движение БГ“ са нови за политиката лица, а над 1/3 от местата за отредени за жени. По думите на бившия еврокомисар в списъците на партията са намерили място естествените лидери. Председателят на „Движение БГ“ подчерта, че екипът й е смесица от ентусиазъм, младост и опит.

„На 40 икономисти, над 30 инженери, над 30 юристи, над 30 учители, над 20 лекари и над 10 финансисти. Имаме зад гърба си мотивирани хора, които не се блъскат с лакти, за да изместят останалите. Имаме хора, които са символ на етиката за една партия“, коментира Кунева и уточни, че регионалният принцип е спазен при повечето кандидатури.

Вторите места в листите на „Движение БГ“ за София се заемат от Сергей Петков в 23 МИР, Камен Велев в 24 МИР и Веселин Тодоров в 25 МИР.

В Пловдив второто място е поверено на областния координатор на партията Димитър Шишков.

Във Варна местата след водача в листата Даниел Вълчев ще заемат областният координатор на партията в морската столица Стилиян Гроздев и Цвета Маркова – доскорошен шеф на Държавната комисия по сигурността на информацията.

Говорителят на предизборния щаб Прошко Прошков уточни, че приоритетни за листите им са били кадърните хора с опит в различни сфери, които са запознати отблизо с проблемите на държавата. По думите му водещо при подбора не е бил стремежът да се съберат възможно най-много познати лица, спортисти и шоумени.

„Процентът, с който ще влезе „Движение България на гражданите“ в парламента, е правопропорционален на нормалността в политиката“, коментира Меглена Кунева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews