Прокуратурата разследва полицайката, опипала студентка

Offnews 20 октомври 2014 в 13:53 21850 31

Борислава Латинова

Софийската районна прокуратура (СРП) се е самосезирала по случая, при който студентката Борислава Латинова се оплака от полицейски произвол. 

Прокурорската преписка е образувана на 19 октомври след публикации в медиите. Преписката е по данни за извършено престъпление от общ характер от полицейски служители при 04 РУП-СДВР при извършена полицейска проверка на 17 октомври 2014г. около 02.30 ч. на столичния бул. "Св. Наум".

Проверката ще бъде извършена от прокурор при СРП.

По случая Инспекторатът при МВР започна проверка в СДВР. 

Студентката от Югозападния университет Борислава Латинова се оплака в събота, че в ранните часове в петък колата, в която се е возила, е спряна за проверка на кръстовището при Семинарията в София.

След проверката на документите на шофьора двамата младежи, пътуващи на задната седалка, също били проверени. Те признали, че са имали криминални прояви. В този момент пристигнала втора патрулка и полицаите претърсили двете момчета. Автомобилът също бил претърсен и не било открито нищо подозрително. Арестували едно от двете момчета, а единствената полицайка сред униформените почукала на стъклото до Борислава с думите: "Ти си следващата".

Извлякла я от колата и последвал обиск на голо. Полицайката вдигнала блузата на момичето върху главата му, разпитала я защо не носи сутиен и бръкнала с ръка в панталоните му, под бельото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!