СДВР и прокуратурата проверяват сигнала за обискирана на голо студентка

OFFNews 19 октомври 2014 в 14:38 6470 2

Филип Гунев

В СДВР е започнала проверка, след като студентката Борислава Латинова се оплака от полицейски произвол. По случая е започнала проверка и от страна на прокуратурата.

Ако момичето подаде жалба, Инспекторатът на МВР също ще се заеме със случая, обясни пред БНР зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев.

Студентката от Югозападния университет Борислава Латинова се оплака в събота, че в ранните часове в петък колата, в която се е возила, е спряна за проверка на кръстовището при Семинарията в София.

След проверката на документите на шофьора двамата младежи, пътуващи на задната седалка, също били проверени. Те признали, че са имали криминални прояви. В този момент пристигнала втора патрулка и полицаите претърсили двете момчета. Автомобилът също бил претърсен и не било открито нищо подозрително. Арестували едно от двете момчета, а единствената полицайка сред униформените почукала на стъклото до Борислава с думите: "Ти си следващата".

Извлякла я от колата и последвал обиск на голо. Полицайката вдигнала блузата на момичето върху главата му, разпитала я защо не носи сутиен и бръкнала с ръка в панталоните му, под бельото.

Ако жената подаде оплакване и до Инспектората, ще бъде направена и по-щателна проверка и от страна на министерството. За мен по-големият проблем е, че такива проверки често се възприемат от гражданите като вътрешни и нямат особено доверие в тях, коментира Гунев.

Това, за което трябва да се мисли и се надявам следващото правителство да го припознае като част от програмата за реформи в МВР, е изграждането на независима система като тази в Западна Европа, посочи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!