Прокуратурата проверява договора с Полша за ремонт на МиГ-овете

OFFNews 08 декември 2015 в 20:42 3850 3

Прокуратурата е започнала проверка на споразумението между правителствата на България и Полша за ремонт на изтребителите МиГ 29, съобщи Mediapool.

Договорът беше ратифициран от парламента преди по-малко от две седмици, като държавното обвинение е поискало от Министерството на отбраната документи и информация както за договора с Полша, така и за за възможната охрана на въздушното пространство - "air policing", с други държави членки на НАТО.

Според неофициална информация проверката е започнала след писмо на ДАНС, но към момента не е ясно дали ДАНС е получила конкретен сигнал от някого или се е самосезирала.

Все още не са ясни основанията за проверката, нито кои аспекти аспекти на споразумението за МиГ-овете се проверяват. 

"Получили сме писмо за такава проверка. Готови сме да предоставим цялата искана информация и нямаме никакви притеснения", заявиха от Министерството на отбраната.

Споразумението за осигуряване на логистична подкрепа бе подписано от военния министър Николай Ненчев. То бе подкрепено от Министерския съвет и ратифицирано от парламента.

Правителството вече одобри проектопромени в Закона за отбраната, които ще регламентират възможността за съвместна охрана на българското въздушно пространство с други страни членки на НАТО, но те все още не са минали в пленарна зала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!