Проф. Минеков, който напусна РБ: Защо да чистим тъмното минало на Борисов?

OFFNews 07 ноември 2014 в 21:12 11471 21

проф. Велислав Минеков.

Трудно мога да приема събирането на едно място на почтени хора и мутри в името на бъдещето на страната, коментира пред Дарик радио скулпторът проф. Велислав Минеков. Преди дни той обяви, че напуска Реформаторския блок.

Проф. Минеков изрази съжаление, че идеите за промени в политиката на държавата към културата няма да бъдат реализирани:

"Събирането на едно място на почтени хора, които правят компромис с... хайде, ще бъде малко по-откровен и неприятен, с мутри на едно място в името на бъдещето на държавата, ми изглежда страшно съмнително"

Той каза още, че „не може да съучаства в такова нещо", но изрази надежда това да не се отрази фатално върху Реформаторския блок и да остане цял.

Надявам се да има успех, но слабо го вярвам, каза още Велислав Минеков по повод новия кабинет.

„Това е препиране на биографията на Борисов, човек с тъмно минало - защо трябваше да съучастваме в това нещо?!?", попита проф. Минеков.

Той направи уговорката, че престой в опозиция също е нещо съмнително, а невъзможността да се направи правителство би била "някакъв ад дори от финансова гледна точка."

„Със сигурност са нужни компромиси. Аз съм малко страничен в тази работа - направих достатъчно компромиси, повече не мога!", каза още Велислав Минеков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!