Quantcast

Проф. Велислав Минеков напуска Реформаторския блок

ОFFNews Последна промяна на 05 ноември 2014 в 09:20 18075 18

Проф. Велислав Минеков
Проф. Велислав Минеков

Проф. Велислав Минеков напуска Реформаторския блок, съобщи самият той във фейсбук профила си.

Скъпи мои приятели и съмишленици,
Утре, след разговор с председателите в РБ възнамерявам да прекратя своето кратко, безплодно и неуспешно политическо съпричастие. Компромисите, които направих бяха напълно съзнателни. Вярвам в идеите и програмите, които създадохме. Нормалността има шанс ако бъде пожелана.
Напускам ви отчаян.
Моля ви да ми простите.
Велислав Минеков,

е написал професорът тази нощ.

Много хора подкрепят думите му и сипят хули върху Реформаторите. "Да ругаете РБ означава да ругаете и мен. Все пак там остава последната надежда за нормалност", коментира в отговор професорът.

Проф. Минеков е скулптор и преподавател в Националната художествена академия. Той е член на Изпълнителния съвет на „Движение България на гражданите“

"За мен това би било много тъжно. Познаваме се отдавна. Надявам се да размисли", коментира на влизане в Народното събрание тази сутрин лидерът на ДСБ и съпредседател на групата на Реформаторите Радан Кънев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.11 2014 в 14:19

Продължавам да не разбирам какво се очакваше от реформаторите? Ако целият напън е бил да имат 5 недоволни човека в парлламента -добре, но нали искаме от тях да участвам в политическия живот РЕАЛНО. Няма как това да се случва без ГЕРБ в момента.Беше ясно и преди изборите.Така че разочарованите в момента са или съвсем наивни, или глупави хора. Съжалявам, но истината е тази.

05.11 2014 в 13:05

xxx да имаш мозък и да гласуваш за ГЕРБ - малко безсмислено се получава....

05.11 2014 в 12:49

На колко ли водки професорчето е решило да мине на друг бряг?? През нощта се взимат такива решения, естествено.

05.11 2014 в 12:32

Сред тая пасмина в "реформаторския блок" място за умни и принципни хора няма. Политика е едно, политиканстването друго. Отрицанието от преди една година днес е положено като фундамент за "неизбежни и трудни решения". Наглостта и простащината са доминиращи в общуването на всички нива - та къде е допирателната точка между изкуството и политиката - при нас второто е просто селска тарикатщина.

05.11 2014 в 12:31

Много съм щастлив - сега мога да ебавам всички мои познати, които са се излъгали да гласуват за тия глупендери РБ :) Какво е РБ:
- Манджа с грозде, а като се вгледаш по-добре от какво е съставена - прилича на шкембе чорба с мармалад от ягоди и авокадо.
- Национални предатели и депесари - основателя на ДПС е в РБ
- Триглава ламя ама и 3-те глави безмозъчни и без никаква връзка помежду си.
- Разцепиха се преди дори да са минали стартовата линия.

Не е ненормално човек да направи грешка - ако обаче я повтори, това неминуемо означава, че е кръгъл тъпанар. Това - към гласувалите за РБ. Странно защо ли единствените, които не сме разочаровани от хората, за които сме гласували, сме тези, които сме гласували за Герб... който има мозък, да си помисли по въпроса!

05.11 2014 в 12:17

Няма какво да се моткаме повече! То е ясно, че тези ще продължават да си крадат, докато им позволяваме!
Ново Велико народно събрание - нов Изборен кодекс с изцяло МАЖОРИТАРЕН ВОТ!!!!!!
ОПЦИЯ ЗА ОТЗОВАВАНЕ НА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ.
ВЕДНАГА!!!
Аз искам да знам за кого именно гласувам!
Нито ЕДИН от сега избраните НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА НАРОДА.
Това е с 2 думи проблема.

05.11 2014 в 10:53

ОСТАВКА БОКЛУЦИ!

05.11 2014 в 10:49

Стоянe, изкушавам се да ви разкажа един виц за реденето на опашка, но ще запазя добрия тон и ще ви препоръчам едно мнение на Любослава Русева:
"Има обаче немалко случаи, в които една държава се преструва на държава, въпреки че в нея се провеждат избори, функционира парламент, има си законно избрано правителство и законно избран президент, и законно избран главен прокурор, и въобще всякакви министерства, агенции, комитети, комисии, които ужким гарантират за сигурността и развитието й. В тях всичко изглежда наред, но всъщност нищо не е наред, понеже институциите само наподобяват институции, а демокрацията само прилича на демокрация.
Към кого тогава да се обърнат така наречените граждани, щом положението стане нетърпимо? В момент, когато и статуквото се разхожда с нощно гърне на главата, и алтернативите му се представят за Юлий Цезар, Бисмарк и Наполеон едновременно, какво трябва да направят хората, за да се защитят?"

http://bit.ly/1x5h5Zp


Как да се защитим? Като запалим и изпепелим всичко?
Вие собствено какво предлагате?

05.11 2014 в 10:42

Много сърцераздирателно. Обаче истината е, че трябва борба за прилагане на идеите. И колкото и да е банално, политиката наистина е изкуство на възможното. За това, към което се стремят нормалните хора в България, може всеки да се бори всеки ден. Затова не му влизам в положението на г-н Минеков.

05.11 2014 в 10:37

Тоя Минеков не беше ли скулптор на Тодор Живков?:)