Продължаваме промяната: Нашите избиратели ще са и леви, и десни, и млади, и възрастни

OFFNews 30 септември 2021 в 19:56 3486 0

Даниел Лорер

Снимка БТА/Христо Касабов

Даниел Лорер

Избирателите на "Продължаваме промяната" ще бъдат "и леви, и десни, и млади, и възрастни хора, които искат да видят промяната." Това коментира пред БНТ Даниел Лорер - една от ключовите фигури в политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев.

"От самото начало казахме, че ще търсим коалиция от различни партии, различни движения", заяви Лорер по повод днешната новина, че "Продължаваме промяната" ще се яви на изборите през септември и с „Политическо Движение Социалдемократи“.

Той отбеляза, че "Продължаваме промяната" цели да бъде "център" - това се вижда и вътре в коалицията, тъй като след ВОЛТ и СЕК, към нея се присъединиха и бившите партньори на БСП - социалдемократите.

"С формация ВОЛТ споделяме проевропейската ѝ идеология, това, че искаме да видим една силна България, един силен ЕС, с едни силни съседи в същия този ЕС. От г-н Бачийски от Бургас бяхме силно впечатлени, особено от неговата работа на регионално ниво. Смятаме, че неговият принос и за "Росенец", и за Бургас е изключителен. Със социалдемократите също споделяме идеи. Харесваме идеите им за бащинство, за електронна здравна карта. Бяхме напълно спокойни да ги включим в нашето движение."

"Продължаваме промяната" ще бъде продължение на управлението на служебния кабинет, назначен от Румен Радев, заяви Лорер, като обаче отрече твърденията, че новата формация е свързана с президента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови