Бивш партньор на БСП се присъедини към Продължаваме промяната

OFFNews Последна промяна на 30 септември 2021 в 10:59 2884 0

Днес беше постигнато споразумение зa присъединяване на ПП „Политическо Движение Социалдемократи“ към коалиция „Продължаваме Промяната“ за съвместно явяване на парламентарните избори на 14 ноември 2021 г, съобщават от политическия проект, воден от бившите министри Кирил Петков и Асен Василев.

Разговори за присъединяване към коалицията се водят и с други партии, които биха припознали основните политически цели и приоритети на „Продължаваме Промяната“ и са готови да спазват заложените в споразумението принципи.

ПП „Политическо Движение Социалдемократи“ е основана през 2000 г. Движението има за цел да работи за превръщане на България в модерна и развита държава. През годините е имала много инициативи и предложения, които са насочени в различни сфери с цел подобряване на законодателството и за развитието на страната. През 2005 г. движението първо предложи въвеждането на електронна здравна карта. Също така ПП ПДС преди три години издигна инициативата за равнопоставеност на бащите и майките на деца до 3-годишна възраст съгласно Кодекса на труда. Трите принципа на социалдемокрацията – справедливост, свобода и солидарност, са изцяло покрити от програмата, която предлага коалиция „Продължаваме промяната“, което е основният мотив на движението да се присъедини към коалицията.

ПДС преди време бяха коалиционен партньор на БСП и дори имаха депутат - Николай Камов. Сега лидер на партията е Елена Нонева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови