Quantcast

Президентът свиква парламента на 27 октомври

Лидерът на "Атака" демонстративно напусна разговорите с президента

Ивайло Анев Последна промяна на 15 октомври 2014 в 11:26 6471 9

Снимка Ивайло Анев

Росен Плевнелиев след срещата с парламентарно представените партии.

Учредителното събрание на 43-ото Народно събрание ще бъде свикано на 27 октомври от 14 часа.

Това обяви президентът Росен Плевнелиев пред медиите след днешните му консултации с лидерите на 8-те партии, които влизат в парламента.

"За мен това е добрата дата. Има много спешни задачи за вършене, но най-важната е 43-то НС да тръгне с летящ старт и добре подготвени решения", каза Плевнелиев. По думите му има много работа, но тя трябва да се подготви, за да се свърши добре.

Президентът уточни, че са били обсъдени спешните действия, сред които въпроса с КТБ, както и мерки в енергетиката.

„Всичко това не от гледна точка, че служебното правителство иска да свърши работата на следващото. Това не е негова задача. Дебатът има за цел да гарантираме плавен преход и добра стиковка в последните седмици на работата на новото правителство. Важно е 43-тото НС да се сформира по устойчив начин и да избере правителство, това означава, че спешните задачи пред държавата трябва да бъдат в добра координация”, каза още Росен Плевнелиев.

Държавният глава призова и за декларация за приоритетите на новото Народно събрание. "Но тя трябва да бъде инициирана от мнозинството в парламента", уточни той. Плевнелиев поиска и декларация за широко съгласие за реформи - пенсионна, административна, в системата на правораздаването и т.н.

Реформите са необходими и цената на тези политически и неотложни реформи трябва да бъде споделена, убеден е Плевнелиев.

"Приветствам разговорите между политическите сили, които преминават в конструктивен тон, а в Президентството няма да се правят коалиции", категоричен бе той.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров напусна консултациите само 15 минути след началото им. Разсърдил се, защото му отказали срещата да се излъчва пряко по телевизията. Според националиста имало задкулисие и допълнителна договорка с ГЕРБ. Лидерът на "Атака" не отговори еднозначно дали партията му ще отговори на поканата на ГЕРБ за консултации за бъдещето управление. Хората на Сидеров трябва да се включат в консултациите в събота.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.10 2014 в 17:30

Чехльо!

15.10 2014 в 13:48

"НС да тръгне с летящ старт" - НАПРАВО ЩЕ ИЗЛЕТИ АКО МЕ ПИТАШ!

15.10 2014 в 13:43

" Важно е 43-тото НС да се сформира по устойчив начин и да избере правителство, това означава, че спешните задачи пред държавата трябва да бъдат в добра координация”, каза още Росен Плевнелиев."

Е как по точно задачите да бъдат в добра кондиция?
Тоя е толкоз прост,че ебола в ръцете да му дадеш пак няма да я хване.
Абе къде е Цона общата ,нали искаше публичност,а пак всичко скрито покрито.

15.10 2014 в 13:34

Ты кто такой? Давай, до свидания!

15.10 2014 в 12:17

Това за камерите е идея. Защо боко тиквата вие като се спомене да се извадят стенограмите от разговорите за ктб?
Жалко, че РБ не са се сетили днес да вземат камери с тях. Защото знам после тия гейберасти каква УЙДУРМА са готови да направят. В името на властта не само чалмата нахлупват, вече и бубите са си подрязали!

15.10 2014 в 12:17

Той иска бързо да се свика събранието, че да му дойде имунитета овреме. Знаете ли, че днес е имало сигнал за бомба в Съдебната палата, където също днес трябва да се гледа делото срещу Сидеров за варненското летище.

15.10 2014 в 11:54

Като разбрал,че подготвяния цирков спектакъл няма да бъде излъчен,какво друго да направи,като няма друга работа там,освен да напусне.Няма изненада.

15.10 2014 в 11:50

клоунът, оставен без трибуна, е като ампутиран и затва вие на умряло.

15.10 2014 в 11:42

ПРЕДАТЕЛЯТ СИДЕРОВ, РУСКИ ХРАНТУТНИК И ПУТЕВА ПОДЛОГА ОЩЕ ЛИ НЕ Е В ЗАТВОРА? СТРАННА РАБОТА, ДРЕБНОРИБКОВ.