Quantcast

Президентът намекна, че няма да отиде в парламента

Нели Чолашка Последна промяна на 14 август 2013 в 16:47 1785 1

Росен Плевнелиев пред депутатите от 42 Народно събрание. Кадър: БНТ
Росен Плевнелиев пред депутатите от 42 Народно събрание. Кадър: БНТ

Президентът Росен Плевнелиев намекна, че няма да уважи поканата на председателя на парламента Михаил Миков да посети извънредното заседание на Народното събрание в петък.

"Държавният глава вече оповести мотивите си за наложеното от него вето. Те са обнародвани в Държавен вестник и са публикувани на интернет страницата на президента", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Не пише обаче, че Плевнелиев категорично отказва да присъства на дебатите по неговото вето.

Извънредното заседание на депутатите беше свикано посред лятната им почивка заради ветото, което президентът наложи на промените в Закона за Бюджета.

Миков покани Плевнелиев да изложи мотивите си за спирането на актуализацията на бюджета.

"Президентът Росен Плевнелиев очаква в петък в пленарната зала на Народното събрание да се проведе истински, ефективен и по същество дебат по актуализацията на бюджета.

От качествена и открита дискусия ще спечелят всички и българското общество ще бъде информирано за какво ще се използва публичният финансов ресурс", пише още в прессъобщението от Президентството.

Част от депутатите ще се съберат още утре от 14.30 ч. на заседание на Комисията по бюджет и финанси в сградата на бившия Партиен дом.

Очаква се в петък парламентът отново да бъде окупиран от протестиращи по време на извънредното заседание.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.08 2013 в 23:49

Някой или се е понаакал от страх да не го "блокират мирно" заедно с народните представители или просто иска да засилва напрежението и дискомфорта на депутатите, какъвто беше и основния мотив на Р Плевнелиев за ветото. За негова изненада има хора, които носят сърца и имат ангажименти. Горкия президент до сега поне е показал, че не може да изпълни ангажиментите си дори към собственото си семейство без да сътвори някой умопомрачителен гаф. Естествено на вечеря тет-а-тет с представители на мюсюлманските общности от съседните държави не му пречи да отиде, въпроса е да няма журналисти, които да задават въпроси. От една година наблюдаваме едно недоносче, което е заето предимно да обяснява защо някой от неговите съветници е допуснал поредния гаф. Президента Гаф-Гаф. ;)