Президентът намекна, че няма да отиде в парламента

Нели Чолашка 14 август 2013 в 16:47 2437 1

Росен Плевнелиев пред депутатите от 42 Народно събрание. Кадър: БНТ
Росен Плевнелиев пред депутатите от 42 Народно събрание. Кадър: БНТ

Президентът Росен Плевнелиев намекна, че няма да уважи поканата на председателя на парламента Михаил Миков да посети извънредното заседание на Народното събрание в петък.

"Държавният глава вече оповести мотивите си за наложеното от него вето. Те са обнародвани в Държавен вестник и са публикувани на интернет страницата на президента", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Не пише обаче, че Плевнелиев категорично отказва да присъства на дебатите по неговото вето.

Извънредното заседание на депутатите беше свикано посред лятната им почивка заради ветото, което президентът наложи на промените в Закона за Бюджета.

Миков покани Плевнелиев да изложи мотивите си за спирането на актуализацията на бюджета.

"Президентът Росен Плевнелиев очаква в петък в пленарната зала на Народното събрание да се проведе истински, ефективен и по същество дебат по актуализацията на бюджета.

От качествена и открита дискусия ще спечелят всички и българското общество ще бъде информирано за какво ще се използва публичният финансов ресурс", пише още в прессъобщението от Президентството.

Част от депутатите ще се съберат още утре от 14.30 ч. на заседание на Комисията по бюджет и финанси в сградата на бившия Партиен дом.

Очаква се в петък парламентът отново да бъде окупиран от протестиращи по време на извънредното заседание.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews