Президентът дарява книги на Димитър Талев на Северна Македония

Румен Радев подкрепи инициатива 'Изпрати българска книга в Македония'

OFFNews Последна промяна на 29 март 2021 в 17:59 2369 0

Снимка архив

Няколко дни след като 920 български книги бяха спрени на митницата, Румен Радев се срещна с Виктор Стоянов, създател на гражданската инициатива „Изпрати българска книга в Македония“, съобщават от президентството. 

"Силата на Европейския съюз е не само в свободата на движение на хора, стоки, услуги и капитали, а най-вече в свободния обмен на идеи, духовност и култура. Надявам се, че държавното ръководство на Република Северна Македония, което така енергично демонстрира стремеж към членство в Европейския съюз, ще се ръководи от основополагащите принципи на общността и ще бъде все по-открито и толерантно към нашето общо историческо и културно наследство", заяви Радев.

От пресцентърът на президентството съобщанат, че Радев дарява книгите на Димитър Талев „Железният светилник“, „Преспанските камбани“, „Илинден“ и „Гласовете ви чувам“ в знак на подкрепа към "родолюбивото начинание" на Виктор Стоянов.

„Всяка книга носи огромен духовен заряд и емоция, особено когато се чете на родния език на автора без подправяне и фалшификации."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови