Предаваме на живо учредяването на "Да, България"

Владимир Йончев 07 януари 2017 в 11:16 10419 2

Предаваме на живо учредяването на "Да, България".

Здравейте, приятели! Това, което виждам е невероятно! - бяха първите думи на Христо Иванов при учредяването на партията Да, България.

Никога не съм си представял, че ще правя партия. И когато на 9 декември се събрахме, не очаквах такава зала. Тук сме защото историческата необходимост ни призовава. Тук сме за да стартираме една политическа сила от ново поколение. Едно ново поколение ще се политизира и ще се заеме със задачите пред нас.

Това, което ни събира тук е нетърпимост.

Не е просто нетърпимост към бедността. Не е просто нетърпимостта към безгласната простащина. Нетърпимост, защото знаем, че България заслужава повече.

Когато слушаме как поредната възрастна жена е ограбена от телефонни измамници, които знаем, че няма да бъдат наказани, мислите ли, че хората не знаят, че това е корупция?

Мислите ли, че когато някои крадат милиони през поръчки, а прокуратурата се хвърля да громи остъклените балкони, някой не знае, че това е корупция.

Искам да ви кажа нещо за хората в тази зала: 

За всеки един от вас давам по 5 свръховластени и свръхтлъсти търтеи. Вие струвате много повече от тях.

Христо Иванов обяви критериите, които обединяват хората в партията.

На първо място той посочи антикорупционната кауза. Тя е нещото, заради което хората влизат в партията, но нарушаването на тази кауза ще е причина за изключване.

Второто важно нещо, той нарече Пакт за почтеност - никой от учредителите не е свързан с тайните служби.

Иванов обясни критериите, по които ще бъдат номинирани нейните кандидати, които ще се явяват на избори:

Времето на послушковците свърши. На вътрешни избори с прозрачен процес ще изберем хора с кауза, а не пълнежи на новите си костюми.

Имаме прозрачно финансиране с дарения на наши симпатизанти, което ни гарантира, че няма да изпаднем в зависимост от няколко олигарха. Ако загубим доверието на симпатизантите си, ще престанем да съществуваме като партия.

Ще изработим списък на далавери, които много добре знаем. Разтурянето на тези далавери, че бъде демаркационната линия.

Кристиян Таков каза, че точно преди 2 седмици е изброил списъл от 7 причини, заради които няма да стане партиен член. Но въпреки това застава отпред заради една причина, която обясни с казармен лаф: Вървете да работите, за да се връщаме да ям.

Ето така не се прави! И тази една причина заличи всичките ми досегашни аргументи.

Благодаря ви за непоносимостта ви към злото. Не знам колко време ще продължи, но сме побречени да успеем.

Докато ние сме умни и красиви, в България има много хора, които са извадили по-лош късмет. Ние често ги презираме и не се вслушваме техните стонове, а после се чудим защо не ни следват. Ние ги плашим, че ще заминем на Терминал 2. А те не могат да стигнат до съседното село, където може би го има лекарството, което им трябва. 

Ние трябва първо да счупим пръстенцата на крадливия, който краде от отрудения. Ние трябва да възстановим справедливостта. А после ще мислим дали тя е лява или дясна. 60% от богатството на България се краде. Затова първата задача е да възстановим върховенството на правото. Не на закона, а на правото!

Гледайте на живо основаването на "Да, България" ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13604

2

In Trum we trust

07.01 2017 в 12:04

Поредният проект на олигарха Прокопиев. Ще си поделят 2% с ДС-бето и до там.