ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС осъдиха заплахите, отправени към военния министър Тодор Тагарев

Кристина Минчева 18 юли 2023 в 17:01 1747 1

Тодор Тагарев

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Военният министър Тодор Тагарев

Надежда Йорданова от ПП-ДБ и Даниел Митов от ГЕРБ-СДС осъдиха заплахите, отправени към военния министър Тодор Тагарев. По-рано днес Софийската районна прокуратура повдигна обвинение на 39-годишен мъж за закана с убийство, отправена към министъра.

„Абсолютно недопустима. Това прекрачва границите на всяко допустимо демократично поведение. Всеки политически дебат, всички различни мнения, колкото и да са остри, колкото и да са противоречиви, трябва да бъдат обсъждани на полето на политическия дебат", каза Надежда Йорданова, като призова компетентните органи да действат максимално бързо и ефективно.

Бившата министърка на правосъдието в кабинета „Петков“ коментира още, че "всяко едно виждане относно обществено политическия живот, включително и предоставянето на военна помощ от България спрямо Украйна, е политическо по своя характер. Всякакви други факти и обстоятелства, свързани с изявата на конкретно физическо лице, дали то е свързано с други групи хора, трябва да установи производството".

Митов от ГЕРБ поздрави министъра за смелостта и това, че прави преглед на възможностите на потенциала, с който България разполага, така че да може да помогне на Украйна и упрекна „някои политически партии и субекти“, които чрез изказванията си „радикализират част от хората в българското общество и създават от тях абсолютно нереална представа за това какво прави българската държава и защо го прави“

"За тези му смели действия, разбира се, те заслужават поздравления и е недопустимо да бъде заплашван. За съжаление, наблюдаваме разгорещена реторика и повишена температура на говорене от някои политически партии и субекти. Подобно безотговорно говорене трябва да престане и някои политически партии трябва да си дадат сметка какво правят", каза Митов.

Депутатът от ГЕРБ упрекна публичните изяви на президента Румен Радев по отношение на военната помощ за Украйна, като го обвини в радикализиране на обществото.

„Господин Радев напоследък говори неща, в които понякога няма никаква логика. Той е един от хората, които радикализират обществото, за съжаление. Той може да си мисли, че се държи балансирано, но в същия момент налива масло в огъня точно на тези, които създават напрежение в българското общество и го разделят", коментира Митов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша