Посланикът на Русия пожела мъдрост на служебното правителство

OFFNews 20 май 2021 в 20:05 1638 1

Снимка МС

Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова пожела "сила, мъдрост и успех" на служебното правителство по време на среща с министър-председателя Стефан Янев.

Откроена бе ключовата роля на прагматичния подход във взаимоотношенията между София и Москва, както и необходимостта да се положат повече усилия в посока гарантиране на взаимния интерес, по-конкретно в областите на енергетиката и туризма, съобщават от Министерския съвет.

Янев се срещна и с посланика на Германия Кристоф Айхорн, за да обсъдят възможностите за задълбочаване на взаимноизгодно сътрудничество, по-специално в сферите на икономиката, сигурността и международните отношения. 

Фокусът на срещата беше насочен и към провеждането на предстоящите парламентарни избори и предизвикателствата, които стоят пред двете държави в това отношение. Разгледани са и "конкретни механизми за облекчаване на процеса и готовност от немска страна за съдействие".

Стефан Янев и Кристоф Айхорн са обсъдили "перспективите за присъединяване на Република Северна Македония към Европейския съюз".

Янев потвърди участието си в Срещата на върха по линия на Берлинския процес, която ще се проведе на 5 юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1806

1

Nick Ivanov

21.05 2021 в 06:18

Другарката Митрофанова има чувство за хумор, очевидно е, че разузнаването на Матушката работи перфектно :) На тия хора им е пределно ясно, що за "клика" се бута във властта, даденият "поздрав" се използва именно сред такива като Радев, Гергов, Янев и пр. юнаци от задругата.
 
X

Да помогнем на украинските деца!