Половин България не вярва на правителството

ОFFNews Последна промяна на 30 май 2014 в 21:29 5208 19

Снимка btvnews.bg

Мнозинството българи нямат доверие в кабинета, както и в премиера Пламен Орешарски. Това показва проучване на „Галъп”, направено по поръчка на bTV.

46% от участниците в изследването заявяват категорично, че не се доверяват на намеренията и плановете на правителството.

Кабинетът се ползва с подкрепата на едва 17.5 на сто от респондентите.

Според данните от прочуването, най-яростните критици на кабинета са младите - на възраст между 18 и 24 години, хората със средно и по-високо образование, както и жителите на София.

Най-голямо доверие в правителството имат възрастните - на 75 и повече години. Подкрепящите кабинета "Орешарски" са предимно жителите на селата и тези с основно и по-ниско образование.

Пламен Орешарски се ползва с одобрението на 20% от интервюираните. Това са основно пенсионери, живеещи на село и без образование.

42% от гражданите категорично нямат доверие на премиера, показва още проучването на "Галъп".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.06 2014 в 00:02

А в случая не става въпрос за Тиквата, а за това правителство, и то няма подкрепа, така че ако не с добро ще падне с лошо.

А иначе "А вие защо биете негрите", не е аргумент.

31.05 2014 в 23:59

//Тиквоча получи толкова на изборите в неделя, но иска пак да управлява, нали? //

То и аз искам лустрация, ама за сега само с искам.

31.05 2014 в 14:41

arhimed: достатъчно време ги оставяхме да си въобразяват, че веднъж като захапят кокала и 4 години е техен. Никви такива, по-добре 'неудобни' предсрочни, да им се покаже че селските им номера няма да минават - да се научат да не ги правят. 20 години го отлагаме тоя момент и ти предлагаш да го отложим пак - еми аман.

Гомнянски: като един истински тарикат (и цървул) си измисляш правила според които печелиш играта която играем в момента - подход на 5 годишен дето играе мижидарка :) Айде другия път им сложи етикети на 'по-добрата половина', ама преди изборите, да видиш как същата тая половина ще ти обърне гръб :)

31.05 2014 в 14:38

До LudLustrator

Тиквоча получи толкова на изборите в неделя, но иска пак да управлява, нали?

31.05 2014 в 12:30

Добре де кой измисли заглавието както и да гледам по дадената графика хората твърдо не одобряващи правителството са повече от тези коит го одобряват + тези които по - скоро го одобряват. А и на социолог неможе да се вярва все пак работата му е да разтяга локуми. Ако сгреши казва: ми то стана изненада. А интелекта на червените избиратели го видяхме вече, така че нищо чудно да си подкрепят правителството.

31.05 2014 в 10:49

откакто галъп в лицето на райчев и стойчев проглушиха ефира, че бсп печели на изборите по техни прогнози, пък после "младите" от екипа им взеха да обясняват що не познали и че на 12-тите избори "всички" гърмели, аз на галъп капка вяра нямам. може правителството да се подкрепя от 10%, може и от 90%, но тр да го мери някой друг, не кънчо, райчев, червен колю, асланов и тн.

31.05 2014 в 09:39

към arhimed

Определно бръщолевиш глупости.

към Балкански.

Тъп си кат' гьостерица
17.5% + 17.8% = 35.3% - това не е половин България
и при това 17,8% са дали отговор "по-скоро да", а не категорично да.
Балкански, всеки пък като пишеш тук си личи че си професор само в мечтите си.

31.05 2014 в 07:27

Правителството е излъчено от 12-15% от имащите право на глас, няма такова правителство на което рейтинга да му расте с властването, та одобрението най-вероятно е около 6-7%, колкото са клиентелистите.

31.05 2014 в 06:42

Еми иначе казано: "Половин България вярва на правителството". По-добрата половина.

31.05 2014 в 03:56

Към arhimed:
Това, че сте от София и имате ПРЕСТИЖНО висше образование не е критерии за обективна оценка. Фактът, че ги споменавате, говори, че определено имате съмнения в това, което говорите. Това правителство направи прекалено много грешки, показа явна зависимост с престъпни среди и личности, състои се от лица, които не знаят какво правят и има още ред причини, които го определят на доста лошо ниво! Състоянието на държавата ни има нужда от избори, докато се филтрира напълно цялата тази гнусотия в политическата ни среда. Няма какво точно да губим, защото вече нямаме нищо, освен един народ, който няма ясно изградена цел. А това, че определяте правителството на прилично ниво е доста тревожен факт за качеството на престижното ви образование! Не се обиждайте, но това е все едно да ни разправяте, че не вали при очеваден порой.