Полицията до Ц. Цачева: Моля, другарко, съветникът Самодумов ни обижда!

След 20 жалби без реакция, сътрудникът на Кадиев казал на милиционерите, че само си чоплят носовете

Ивайло Анев 10 юли 2015 в 16:37 12757 10

Димитър Самодумов
Димитър Самодумов

Интересен казус се заплете в парламента днес.

Депутатът от БСП Георги Кадиев се оплака във Фейсбук, че пропускът на неговия нещатен сътрудник Димитър Самодумов е бил отнет, защото е бил "изказан" от директора на СДВР Младен Маринов.

Оказва се, че в писмо до главния секретар на парламента Надя Бонева Маринов сигналисира, че Самодумов е използвал „агресивен и груб език“ и „арогантен тон“ срещу служители на СДВР. В писмото има и приложение три докладни на полицейски служители от Първо РПУ и Столичната дирекция, в които те описват провиненията на сътрудника.

„Г-н Димитър Самодумов редовно подава сигнали, представяйки се за служител на комисията по транспорт към Народното събрание. Използвайки институционалното си положение, винаги тонът и изразите на г-н Самодумов са арогантни, агресивни, заплашителни и недостойни за лице, представляващи държавна институция“, се казва в сигнала.

Писмото на директора на СДВР Младен Маринов до главния секретар на парламента. Снимка: Фейсбук/Георги Кадиев

Според главния секретар на НС е видно, че Самодумов се представя за служител на парламента. „Което освен че не е вярно, ведно с грубия и арогантен тон уронва престижа на институцията, поради което пропускът на лицето е анулиран по разпореждане на председателя на парламента“

Според докладната, изпратена до Маринов, сигналите, подавани от сътрудника на Кадиев, са придружени с арогантни и груби упреци, че служителите на МВР не си вършат работата и че са юридически некомпетентни за разлика от него.

„Многократно на мое дежурство съм пращал екипи по подавани от господина сигнали за неправилно паркирали МПС-та в централна градска част, като в последствие се оказва, че МПС-тата не са в нарушение на закона и харчим пари на данъкоплатеца“, оплаква инспектор Доско Козаров.

Докладна от инспектор Доско Козаров до директора на СДВР Младен Маринов. Снимка: Фейсбук/Георги Кадиев

„Вероятно наистина е казал, че "01-РУ не работи", "не си вършат работата" и "си чоплят по цял ден носовете", но уверявам ви, това смята и огромна част от столичани“, заявява Кадиев, защитавайки своя сътрудник в писмо до председателя на НС Цецка Цачева.

„Голямото прегрешение на "сигналиста" Самодумов е, че е искал и настоявал СДВР да работи ефективно по безопасността на движение и неправилно паркиране в София“, настоява социалистът.

В края на писмото той изразява своето недоумение от разрешението на Цачева са отнемане на пропуска на Самодумов.

"Моля да ме уведомите дали сте взели решението само въз основа на оплакванията на полицейските служители, които сякаш са писани от един и същи човек", пише още в писмото.

В края депутатът от БСП е категоричен, че до приключване на „истинска, не формална проверка“ пропоскът на сътрудникът да бъде възстановен, защото действията му били полезни за обществото.

„В противен случай обажданията към тел. 112 ще се наложи да поема аз, за да избегнем масовото незаконно паркиране на автомобили в ленти за активно движение край известни столични заведения (например БИАД и By The Way) и лошата сигнализация при пътни ремонти, водеща до опасност от инциденти“, завършва социалистът.

КАТ вече ме мразят, щото им преча да си чоплят носовете, написа пък самият Самодумов в личния си профил във Фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!