Депутатските съветници се увеличили двойно за 6 месеца

OFFNews 01 юли 2015 в 12:21 2347 0

Снимка БГНЕС

Депутатските съветници са се увеличили двойно от началото на годината до момента.

Броят на нещатните сътрудници към началото на юли е 497 души.

329 души са личните съветници на депутатите в момента. Те помагат на 182 депутати, което означава, че лични съветници нямат едва една четвърт от депутатите.

В същото време има регистрирани 70 сътрудници на парламентарно представените партии. 98 са сътрудниците на 17 постоянни комисии.

По традиция за съветници се назначават предимно бивши депутати, министри и ръководни партийни кадри. Към тях се прибавят и наследници на известни политици.

Такива примери са дъщерята на бившият пеф на парламентарната група на БСП по времето на Жан Виденов Красимир Премянов – Андреана, която е съветник по право и данъчна политика към комисията по икономика и туризъм, както и синът на един от създателите на ДПС Мюмюн Емин – Ергин, който е сътрудник на регионалната комисия, съобщи „Преса“.

Съветници са още дъщерята на шефа на парламентарната група на АБВ Борислав Борисов – Владя, братът на бившия финансов министър Петър Чобанов – Димитър, както и жената до Волен Сидеров Деница Гаджева.

Бившият кадър на военния министър Николай Ненчев Здравко Божков е сътрудник на депутата от РБ Петър Славов, Екатерина Михайлова съветва Радан Кънев, бившият кадър на Сергей Станишев Ивайло Данаилов съветва Валери Жаблянов, а Росен Карадимов и изключения от ръководството на БСП Антон Кутев съветват червената депутатка Светла Бъчварова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!