Плевнелиев закрива олимпиадата в Сочи

OFFNews 20 януари 2014 в 12:57 2129 3

Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев ще присъства на официалното закриване на зимните олимпийски игри  в Сочи, съобщи държавният глава днес.

"Планирам свое работно посещение, в рамките на което ще уважа заключителната церемония и мероприятия в Сочи. Ще поздравя българските олимпийци, ще им пожелая успех и ще се надявам българското знаме да се вдигне нависоко", каза Плевнелиев.

"Като български държавен глава съм последният човек, който ще политизира спорта. Аз съм спортист, обичам да карам ски, да играя тенис, да плувам. Знам колко е важно спортът да не се политизира и ще дам пример за това, че спортът трябва да е спорт”, допълни той.

Миналата седмица премиерът Пламен Орешарски съобщи, че ще присъства на откриването на Зимните олимпийски игри в Сочи на 7 февруари и обясни, че страната ни не може да бойкотира олимпиадата, защото "не сме в положението на големите държави".

Западни държавни лидери отклониха поканите да присъстват на откриването на олимпийските игри в Сочи е нарушаването на човешките права в руската държава, за което Кремъл е критикуван в Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!