Пиар на ПП се кара с Виктор Николаев, че пита как е взет PCR-ът на Никола Минчев (обновена)

Изследването е направено след КСНС, председателят на НС бил посетен от лекар

Мая Младенова 13 януари 2022 в 11:48 10218 4

Говорителят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Александър Бойчев нападна в ефир водещите на сутрешния блок на Нова телевизия за това, че питат кога и как е взет Ковид тестът на председателя на парламента Никола Минчев и ги обвини, че произвеждат фалшиви новини.

При въпросите на водещите Виктор Николаев и Мира Иванова кога е взета пробата на Минчев, Бойчев отклони на няколко пъти отговора с нападки:

"Недопустимо е да се пита кога е взета пробата, защото "депутатите не са лаборанти, колеги, и няма как да знаят в колко часа и колко минути е взета пробата".

"Г-н Николаев, Вие боледували ли сте от Ковид и правили ли сте си тестове?"

После обясни, че Минчев първо си е направил антигенен тест, който е излязъл позитивен, а след това и PCR. Тестът е взет вечерта в понеделник (непосредствено след заседанието на КСНС в президентството - б.а.), заяви пиарът. "Естествено, че е взет след заседанието", заяви пиарът.

"Г-н Николаев, това, което Вие правите в момента, е абсолютно недопустимо", продължи той. Според него това е така, защото водещият задава въпроси към депутати от ПП, по които те не били компетентни да отговарят. "Вие разпространявате фалшиви новини на други политически партии", добави Александър Бойчев.

"Вие проверявате ли си информацията, г-н Николаев, това е недопустимо (...) Вие не сте направили дори малкото усилие, за да информирате обществото", продължи той. Коментарът му бе по повод твърдението на Десислава Атанасова от ГЕРБ, че преди КСНС Минчев е бил контактен на Андрей Гюров, председател на парламентарната група на ПП, който бил с Ковид. "Председателят на парламентарната група е абсолютно здрав и не е боледувал", заяви Александър Бойчев.

"Г-н Минчев е болен, г-н Минчев не симулира своя Ковид", каза още говорителят и попита: "Вие проверили ли сте дали тези въпроси съществуват като истински факти?"

На поредния въпрос къде и кога са взети тестовете, той посочи, че "г-н Минчев е получил посещение от лекар, който му е взел тестовете. Това не е тест, направен в търговска лаборатория. Г-н Минчев е по право първи човек в държавата като председател на парламента. Вие считате, че г-н Минчев със симптоми и охраната на НСО ще отиде в произволна лаборатория в този момент да си направи тест?"

Часове след заседанието на КСНС бе обявено, че Минчев е почувствал неразположение е и дал положителен тест за Ковид. 

Вчера Минчев публикува разпечатка от теста си. 

По този повод бившият здравен министър на ГЕРБ Костадин Ангелов попита коя е лабораторията в София, която работи късно вече и предлага експресни PCR тестове по това време:

По-късно, в пост във фейсбук, Бойчев се извини, че си е изпуснал нервите. "Здравей, свят. Днес участвах по телевизията. Участвах, защото смятам, че не е правилно в национален ефир да се разпространяват фалшиви новини. Преди всичко обаче, искам да кажа, че съжалявам, че изпуснах нервите си и говорих на висок тон. Не беше необходимо. Силното говорене не подсилва аргументите, а напротив - заглушава ги. Но фалшивите новини също заглушават. Истината заглушават", написа той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

2

kokoten

13.01 2022 в 14:06

Днес всеки е компетентен за всичко....а най-компетентни са всички тъпаци от тАлевизиите...изродена работа е това,навсякъде да се търси сензация,при това евтина и залагаща на това,че аудиторията(каква дума) няма понятие от каквото и да било....От "Възраждане" пък,горките,объркали вратите от които да излязат от Парламента....Те така ѝ не разбраха,че демокрация има тогава когато малцинството има мнение,свободно го изказва,но се подчинява на мнозинството....ако ли пък не-това си е обикновен тероризъм....впечатляващ е броя на психопатите и социопатите в техните редици(с кастинг нямаше да съберат толкова идиоти)

5827

1

pisnamiotmutri

13.01 2022 в 13:25

Eх тези мисирки. Пуснаха им от ГРОБ опорка и почнаха да кълват

 
X

Подкастът на OFFNews